van der Horst

24H Zolder: Sterk startveld voor beide Belcar Skylimit Sprint Cup divisies

Belcar Skylimt Sprint Cup +1800 cc
Belcar Skylimt Sprint Cup +1800 cc
In het kader van de 24 Hours of Zolder komen de deelnemers aan de Belcar Skylimit Sprint Cup voor de tweede maal dit jaar in actie. Dit weekend wordt het startveld gesplitst in twee divisies die ieder hun eigen races rijden, maar toch kan men tweemaal rekenen op een sterk gevuld startveld. In de divisie -1800cc komen er een dertigtal wagens aan de start terwijl bij de divisie +1800 cc men kan rekenen op meer dan 40 wagens.
  • St. Paul
Belcar Skylimt Sprint Cup -1800 cc
Belcar Skylimt Sprint Cup -1800 cc
Meer dan de helft van het startveld in divisie 1 wordt gevuld door Citroën C1's, maar voor de zege gaat de strijd zeker tussen de zes Ford Fiesta Sprint Cups en de drie Mazda's MX5, alhoewel men ook nu weer rekening moet houden met de Toyota Corolla van Davy Suffeleers/Didier Dexters en de Honda Civic van Yannick Van Espen. In de divisie +1800 cc kan normaal gezien de zege niet ontsnappen aan één van de talrijke BMW’s, maar toch vertoont het startveld een zekere diversiteit met wagens zoals de Porsche Boxter, Mercedes SLK, SEAT Supercopa, Honda Civic, Honda Accord, Mazda MX5, Toyota GT86, Lotus Exige en VW Golf.  

Bij de laatste toevoegingen aan de startgrid zien we Roland Van Asch met een BMW M3, Gunther Van Den Hove en Maxim Van Den Hove, die ieder kiezen voor een verschillende BMW en Tom Van Eename/Martijn Gravemaker met een Clio Cup.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op maandag 20 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons