van der Horst

24H Zolder: Sven Pribylla: "Goede signalen bij 41e editie"

Algemeen directeur Sven Pribylla (r.)
Algemeen directeur Sven Pribylla (r.)
Aan de vooravond van de 41e editie van de 24 Hours of Zolder had Autosport.be een exclusief gesprek met Circuit Zolder Algemeen Directeur Sven Pribylla. De Genkenaar staat reeds een tweetal jaar aan het hoofd van het Limburgse circuit en blikt tevreden terug op de evolutie van de 24 Hours of Zolder over de voorbije jaren en maanden.
Sven Pribylla - Ivan Bellarosa - Maurizio Bellarosa
Sven Pribylla - Ivan Bellarosa - Maurizio Bellarosa
"Ik ben een tevreden man", trapt Pribylla het gesprek af. "Een startveld dat wederom is gegroeid tenopzichte van de vorige editie met een mooie verdeling van de deelnemers over alle klassen. Het is quasi onmogelijk om nu reeds de winnaar aan te duiden in de verschillende klassen, dus we kijken uit naar een mooie sportieve strijd op de piste. We trachten ook steevast onze ervaring uit het verleden mee te pakken en dat heeft er dit jaar bijvoorbeeld toe geleid dat we de datum van de 24 Hours of Zolder licht verschoven hebben."

Sven Prybilla
Sven Prybilla
"We hebben nu geen clash meer met Pukkelpop en dat heeft hopelijk een positief effect. Het is niet dat we verwachten dat we veel bezoekers meer gaan hebben dan wanneer de 24 Hours of Zolder samenviel met het festival, maar aan de logistieke zijde wordt het verhaal plots een pak eenvoudiger. Het huren van kabels en stroomgroepen, de afspraken met de politie en veiligheidsdiensten, de beschikbaarheid van de talloze vrijwilligers ... allemaal dingen die nu veel eenvoudiger zijn dan wanneer je met twee grote evenementen in eenzelfde weekend zit. Operationeel gezien hebben we gemerkt dat we het vorig jaar niet eenvoudig hadden als groot evenement dat samenviel met Pukkelpop.""Op vlak van opkomst is het zeer moeilijk om in te schatten of het schuiven van de datum een directe weerslag zal hebben op de bezoekersaantallen. Er zijn zoveel factoren die daarop impact kunnen hebben, dat heb ik reeds geleerd in mijn twee jaar als algemeen directeur. Verschuif je de datum later op het jaar, naar september, dan valt hij weer buiten de schoolvakantie en plaats je hem enkele weken vroeger, clash je met de Grote Prijs Formule 1. Wat bemoedigend is, is dat onze VIP-kant zeer goed draait en volledig uitverkocht is, wat impliceert dat er toch heel wat volk zou moeten aanwezig zijn. Vorig jaar trokken we een 25.000-tal bezoekers aan, daar mikken we dit jaar opnieuw op."

Foto's: Ronald Janssens & Martijn Wouters  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons