Total 2' Hours of Spavan der Horst

24H Zolder: Thomas Piessens vol vertrouwen

Thomas Piessens - Luc De Cock - Tim Joosen
Thomas Piessens - Luc De Cock - Tim Joosen
Regerend Belcar-kampioen Deldiche Racing kende dit jaar tot dusver een iets minder positief seizoen met enkele technische tegenslagen nadat een geplande revisie tijdens de wintermaanden noodgedwongen moest uitgesteld worden. Toch behoudt het team het vertrouwen in de Norma M20 FC, een bolide waarmee het in de ganse Benelux reeds hoge ogen gooide. De problemen eerder dit seizoen waren in dat licht atypisch en dat beseft ook Thomas Piessens, een van de vaste rijders dit seizoen.
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
“We hebben dit jaar al wat tegenslag gekend”, opent Thomas Piessens. “Tot twee maal toe liet de mechaniek ons in de steek op de anders zo betrouwbare Norma. De laatste wedstrijd werd ik tijdens mijn rijbeurt geconfronteerd met remproblemen. Da´s natuurlijk pure mechanische pech, maar het is duidelijk dat met een dergelijk euvel een goed resultaat uitgesloten was. Of een riem van de oliepomp die het begeeft en waardoor motorschade ontstaat… Ook dat is niet te voorzien want het is gewoon de pechduivel die om de hoek loert.”

Deldiche racing - Norma M20 FC
Deldiche racing - Norma M20 FC
Los van die pech, blijft de Norma een uitgelezen strijdwapen voor de 24 Hours of Zolder. "Het wordt een uitputtingsslag, net als bij elke etmaalrace, maar omdat het tracé in Zolder relatief kort is, worden de versnellingsbak en remmen extra belast.” De race zal dus voor mens en machine een kuitenbijter zijn, maar Piessens benadert de loodzware Limburgse klassieker met vertrouwen, “Ik denk dat we op dat gebied met de Norma goed zitten”, lacht de man uit Puurs.

Foto's: Marnik Mouchaers & Belcar

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 11 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • VR Racing

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons