van der Horst

24H Zolder: Tom Boonen: "Elke minuut in de Mustang leer ik nog bij"

Tom Boonen
Tom Boonen
Dit weekend is wielerlegende Tom Boonen toe aan zijn tweede wedstrijd in het Belcar Endurance Championship. Ondanks enkele geruchten de voorbije weken die het omgekeerde beweerden, zal Boonen wel degelijk starten op de Ford Mustang van het Yokohama Power Racing Team. Daarenboven werkte de Kempenzoon de voorbije weken enkele testen af met de bolide en volgde hij de ontwikkeling van nabij op. Vooral de leerfase die hij doormaakt, spreekt de man uit Balen aan.
Chris Van Woensel, Oliver Hermans en Tom Boonen
Chris Van Woensel, Oliver Hermans en Tom Boonen
"Ik had vooraf nooit kunnen bedenken wat ik de voorbije weken opgestoken heb", vertelt Boonen aan Autosport.be. "Elke minuut die we in en rond de wagen doorbrengen, leren we nog dingen bij. Afgelopen donderdag hebben we een uitgebreide test gedaan te Circuit Zolder en gezien het de ganse dag regende, hebben we ontzettend veel informatie vergaard met het oog op een regenafstelling. Nadien hebben we nog een testsessie afgewerkt op een droge baan waarbij we een aangepaste ophanging en nieuwe software konden testen. Alles verliep vlot en we trekken dus met een pak vertrouwen naar Zolder; ik heb echt goesting in mijn eerste Belcar-wedstrijd over 24 uren!"

Foto's: Niels Vaeck & Ronald Janssens



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op dinsdag 15 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons