van der Horst

24H Zolder: Tony Walsh en Geert Wynants verdelen de zeges

Het duel Cédric Baeten vs Geert Wynants
Het duel Cédric Baeten vs Geert Wynants
Op zaterdagmorgen werden er op circuit Zolder twee races voor de Historic Monoposto Racing verreden. Nadat de eerste race gewonnen werd door Tony Walsh (Reynard SF78) draaide de tweede race uit op een duel tussen Geert Wynants (Royale RP27) en Cédric Baeten (Lola T580). Maar na de opgave van deze laatste reed Wynants zonder tegenstand naar de zege.
Tony Walsh - Reynard SF78
Tony Walsh - Reynard SF78
Met onze snelste landgenoten uitgeschakeld voor de zege, ging de zege in de eerste race voor de Historic Monoposto Racing naar Tony Walsh (Reynard SF78). Tweede werd Bob Scanlon (Crosslé 41F), terwijl de Benelux eer gered werd door Roel Geraerts die met zijn Royale RP27 derde werd. De vierde plaats was voor Klaus-Dieter Häckel (Van Diemen RF88), die meteen de beste was in de Formule Ford 1600 klasse. Stephen Collyer (Crosslé 33F) maakte de top vijf vol.

Podium race 2
Podium race 2
Race 2 draaide uit op een nek aan nek duel tussen Geert Wynants (Royale RP27), vertrokken van op de pole en Cédric Baeten (Lola T580). Zij reden met twee weg van de rest van de deelnelers en gaven elkaar geen duimbreed toe tot een safety car procedure een einde maakte aan de strijd. Bij de herstart was Baeten er niet meer bij, hij moest zijn wagen in de pit parkeren. Wynants reed zonder problemen naar de zege. Hij ging Tony Walsh en Antony Raine (Merlyn MK28) vooraf. Klaus-Dieter Häckel (negende algemeen) was opnieuw de beste in de Formule Ford 1600 klasse.

Foto's: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 26 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons