van der Horst

24H Zolder: Van Espen en Verhulst ook op pole voor race 2

Tony Verhulst - Honda Civic
Tony Verhulst - Honda Civic
De tweede kwalificatie voor de Belcar Skylimit Sprint Cup bracht geen wijziging vooraan wat betreft de pole posities. Opnieuw waren Yannick van Espen (Honda Civic) en Tony Verhulst (Honda Civic TCR) de snelsten in respectievelijk disie 1 en divisie 2. Fabrice Cornelis was met een tiende tijd in divisie 1 opnieuw de beste in de klasse 1. In divisie 2 was Ulli Packeisen (Toyota GT86 Cup) dan weer de snelste in klasse 3.
Fabrice Cornelis & Kata Bozó
Fabrice Cornelis & Kata Bozó
In een probleemloos verlopen tweede kwalificatie reed Yannick van Espen een ronde in 1:52.714 en was daarmee 4.687 seconde sneller dan Philippe Huart (Ford Fiesta Sprint Cup). Alexander Borgmans plaatste een tweede Fiesta op de derde plaats. Raf Lemmens (Mazda MX-5) en Dexters/Suffeleers (Toyota Corolla) maakten de top vijf vol. Fabrice Cornelis toonde zich opnieuw de snelste bij de Citroën C1’s, hij ging in de klasse 1 Mathias Ronzani en Sylvester van Herzele vooraf.

Toyota GT86 cup CS 2020
Toyota GT86 cup CS 2020
Tony Verhulst was met een ronde in 1:40.445 nog sneller dan in de ochtendkwalificatie en ging met 2.081 seconde Dieter Aerts (BMW 135i) vooraf. Bart van Samang (BMW E92 Coupé) reed slechts vier ronden, maar dat was voldoende om de derde startplaats te pakken. Verder werd de top vijf volgemaakt door de BMW M3 van Steven Maris en de BMW M3 van Olivier Hertsens. Ulli Packeisen was met een negende tijd primus in de klasse 3 waar hij Lievens/Lievens (BMW 228i) en Werner van Herck (Mazda MX-5) vooraf ging.

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels Vaeck  
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op donderdag 23 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons