van der Horst

24H Zolder: Veelbelovend debuut voor Rush Drivers Collective Mercedes

Rush Drivers Collective - Mercedes-AMG GT GT4
Rush Drivers Collective - Mercedes-AMG GT GT4
Rush Drivers Collective debuteerde afgelopen weekend bij de 24 Hours of Zolder niet enkel met de imposante Chevron GT V8, maar zette ook een andere opvallende wagen in: een groene GT4-spec Mercedes AMG GT. De wagen kreeg de sporen van Daan Dirkx, Dries Gelade, Jarne Geussens, Patrick Dubois en Marnik Battryn en ondanks heel wat problemen, toonde de bezetting op meerdere malen hun snelheid.
  • Prospeed Competition
Rush Drivers Collective - Mercedes-AMG GT4
Rush Drivers Collective - Mercedes-AMG GT4
"De trainingen verliepen goed, tot we op donderdag plots de krachtbron van de Mercedes-AMG GT4 moesten wisselen", vertelt team manager Dimitri Gorissen. "De monteurs weten uiteraard hoe dat aan te pakken, maar het is vanzelfsprekend geen ideale voorbereiding op een etmaalrace. De snelheid was echter zeker aanwezig, getuige de tweede plaats in de klasse van Marnik Battryn bij de superpole. De race zelf verliep lastig, met elektrische problemen aan opnieuw de motor in de openingsfase. We verloren daar enkele ronden mee, maar de rijders hebben tijdens de nacht gestreden met het mes tussen de tanden. Marnik en Jarne reden een stevig tempo, met chrono's van 1:36 en 1:37, het bewijs dat de wagen echt wel capabel was om vooraan mee te strijden."

Rush Drivers Collective - Mercedes-AMG GT4
Rush Drivers Collective - Mercedes-AMG GT4
"Helaas is de 24 Hours of Zolder een zware wedstrijd en eens je tegen problemen aanloopt, wordt het moeilijk een topresultaat neer te zetten. We zijn echter achteraf gezien wel tevreden met ons resultaat, een top 15-plaats op 40 wagens, da's niet slecht gezien de inhaalwedstrijd die we achter de rug hebben. Dank ook aan de jongens van SRT, die de technische ondersteuning deden tijdens de race. Wat de toekomst brengt, dat is voorlopig afwachten, maar ik denk dat deze wedstrijd naar meer smaakt bij iedereen in het team."

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 1 september 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons