van der Horst

24H Zolder: Na 3H: Vervisch magistraal in de regen - Norma domineert

McDonald's racing - Norma M20 FC
McDonald's racing - Norma M20 FC
Frédéric Vervisch heeft zijn talent nogmaals onderlijnd in de eerste drie uren van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder 2017. De Kortrijkzaan reed een ganse stint op slicks in hevige regenval en spaarde zo een pitstop uit. Net voor de klok 19u sloeg kwam Vervisch binnen om de maximum rijtijd niet te overschrijden en zo erfde de boxgenoten van Deldiche Racing de leiding. De derde Norma M20 FC volgt momenteel op de laatste virtuele podiumtrede, voor de Porschisten van Belgium Racing in de "oude" Porsche #98. De zusterwagen crashte eerder in de race zwaar en mag een kruis maken over de zegeambities.
  • St. Paul
Belgium Racing Team - Porsche 991
Belgium Racing Team - Porsche 991
Er was geen regen voorspeld na de start zo meldden enkele topteams, maar toch gingen de hemelsluizen met momenten wijd open. De piste stond onder water en tal van rijders besloten de box op te zoeken voor regenrubber. Niet zo bij McDonald's Racing; ondanks aandringen van teamgenoten, besloot Vervisch door te gaan op regenrubber om zo een stop uit te sparen. Een tweede regenbui gooide echter roet in het eten en de piste droogde uiteindelijk ook trager dan verwacht. Ondanks enkele heikele momenten, kon de McDonald's Porsche net voor klokslag 3 uur wedstrijd ongehavend de box opzoeken voor een verplichte rijderswissel. Ondertussen was de safety car op de baan verschenen na enkele incidenten, waaronder een stevige crash tegen de vangrails in de chicane van de Porsche #99 van Belgium Racing.

Yokohama Power Racing - Ford Mustang
Yokohama Power Racing - Ford Mustang
Naast de crash van de Porsche #99 (die evenwel zijn weg kon verderzetten), verloren we definitief de zusterbolide van No Speed Limit - meteen ook de eerste opgave in de race. De Ford Mustang moest ook naar de box met schade, waar zich een lange reparatie opdrong. Steve Vanbellingen eindigde met zijn BMW in de grindbak en moest losgetrokken worden; hij vertrok echter nog met de sleepkabel bevestigd aan de wagen. Hij zocht de box op, waar hij het rode licht aan de pituitgang negeerde...

Convents - BMW Clubsport
Convents - BMW Clubsport
De BMW van Convents Racing stond lange tijd in de box met een stukke versnellingsbak; de troepen van Davy Convents vervingen het onderdeel en de wagen kon nadien terug de piste vertoeven. Net voor het ingaan van het vierde wedstrijduur, kwam de safety car voor een tweede maal de piste op voor het herstellen van de vangrail in de chicane.

--- STAND 24 HOURS OF ZOLDER NA 3U (PDF) ---

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 19 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • New Race Festival

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons