van der Horst

24H Zolder: VGL Racing geeft op na motorbreuk - 39 wagens op startgrid

VGL Racing - Saker RAPX
VGL Racing - Saker RAPX
Nog voor de start van de race heeft de 24 Hours of Zolder nog een van haar deelnemers verloren. Bij de VGL Racing Saker RapX werd afgelopen nacht een defect in de krachtbron vastgesteld. Het team zocht nog naar een andere wagen, maar vond geen geschikt exemplaar. Een andere krachtbron inbouwen is ook geen optie, dus rest er niets anders dan de handdoek te werpen. Op de startgrid zullen er overigens 39 wagens staan, want naast het forfait van VGL Racing, wisselde ook VDW Motorsport zoals geweten van bolide. Het reglement stipuleert in dat geval een start vanuit de pitlane.
VGL Racing - Saker RapX
VGL Racing - Saker RapX
De teamchef van VGL Racing doet het relaas: "Op donderdag merkten we reeds wat problemen op bij het rijden. Bij een grondigere controle 's nachts bleek de motor defect te zijn. We hebben getracht een ander exemplaar te vinden, maar dat zou impliceren dat we heel wat aanpassingen moesten uitvoeren aan de wagen op vlak van elektronica, niet ideaal voor de start van een etmaalrace dus. Een betere optie was een andere wagen, maar hierbij was de krachtbron dan weer te zwak om in de Belcar 5 klasse enige rol van betekenis te kunnen spelen. We hebben daarom met pijn in het hart besloten om de handdoek te werpen; een begin en einde van deze etmaalrace in mineur..."

Lees ook: 24H Zolder: VGL-rijders vinden onderdak bij andere teams

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 10 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons