van der Horst

24H Zolder: Vijfde opeenvolgende deelname voor VDW Motorsport

VDW Motorsport - BMW Z3
VDW Motorsport - BMW Z3
Van De Water Motorsport uit het Kempische Kasterlee zal dit jaar voor de vijfde opeenvolgende maal deelnemen aan de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. Nadat het team vorig jaar de vertrouwde BMW M3 E30 inruilde voor een BMW Z3, opteert het voor deze editie opnieuw voor de Coupé - de wagen waarmee het overigens het ganse seizoen Belcar Endurance afwerkt. De wagen is niet de snelste van het pak, maar door te vertrouwen op constantheid wil het team toch een mooie klassering versieren.
VDW Motorsport - BMW Z3 M
VDW Motorsport - BMW Z3 M
Ron Van De Water, Edwin Beyers en Pascal Deckers zijn de vaste rijders van het team en dat reeds sinds 2006. Voor de 24 Hours of Zolder 2017 krijgen ze versterking van oude bekenden Geert Dierckx en Nico Vangeel. "Ons hoofddoel is om de BMW Z3 M wederom onder de finishvlag door te rijden op zondag om 16u", vertelt Pascal Deckers aan Autosport.be. "VDW Motorsport kent de bolide ondertussen door en door en gaf hem een volledige revisie in de aanloop naar de 24 Hours of Zolder. Geen sinecure, want de wedstrijd is van oudsher loodzwaar."

VDW Motorsport - BMW Z3 M
VDW Motorsport - BMW Z3 M
"We voorzien ook een nieuwe ophanging om de uitdaging die het 4km lange asfaltlint biedt beter te verteren", verduidelijkt Deckers. "Onze intentie is om ons niet te mengen in duels en onze eigen race te rijden. We willen zoveel mogelijk tijd op de piste doorbrengen en de tijd in de pitstraat en voor (of in) de pitbox beperken. Als ons dat lukt, willen we tijdens de nacht een versnelling hoger schakelen en opklimmen in het klassement. Afspraak zaterdagmiddag om 16u!"

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 13 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons