van der Horst

24H Zolder: Voorbeschouwing BlueBerry Racing Team

BlueBerry Racing Team - Praga R1
BlueBerry Racing Team - Praga R1
Ook dit jaar staat op Circuit Zolder het laatste weekend van augustus in het teken van de 24 Hours of Zolder. De prestigieuze etmaalrace is helemaal terug van weggeweest en er worden aan de start dit jaar 60 bolides verwacht. Eén van die bolides is de snelle Praga R1 van het BlueBerry Racing Team. Dit in Breda gevestigde team, normaal gesproken uitkomend in de Supercar Challenge powered by Pirelli, gaat evenals in 2014 de uitdaging van de etmaalrace aan. Een top vijf klassering is ditmaal het doel!
Het BlueBerry Racing Team kijkt met veel plezier terug op de editie van 2014, toen de allereerste 24 uurs race ooit voor het team. Ondanks het gebrek aan ervaring werd een 27e plaats overall en zelfs een podiumplaats in de klasse behaald.

BlueBerry Racing Team - Praga R1
BlueBerry Racing Team - Praga R1
"De allereerste keer was voor ons een mooie belevenis en een goede les,", aldus teameigenaar Dick van Elk. "Het liep eigenlijk voor een eerste keer uitstekend maar we maakten een paar kleine fouten die veel tijd kostten. Zo hebben we s'nachts heel veel tijd verloren na een touché met een andere deelnemer." Het team kiest ook dit jaar weer voor de Praga R1, die vorig jaar niet alleen snel maar vooral zeer betrouwbaar bleek. "De wagen is daarom uitstekend geschikt voor een wedstrijd zoals deze."

Ook de rijdersbezetting toont veel gelijkenissen aan die van 2014. Evenals vorig jaar verschijnen voor het team namelijk Berry van Elk, Carlo Kuijer en Nol Köhler aan de start. Nieuw dit jaar zijn Paul Sieljes, dit seizoen met de Praga R1 ook actief in de IDIS Superlights Challenge, en de zeer ervaren Jeroen van den Heuvel. De concurrentie is groot bij de komende editie van de 24 Hours of Zolder, maar het BlueBerry Racing Team gaat dit jaar voor een top vijf klassering overall.

"Door de indeling in veel verschillende divisies hebben we op voorhand al een podium maar we gaan zeker proberen in die top 5 te eindigen", aldus een strijdvaardige Van Elk. "De concurrentie komt van de snellere Porsches en de CN wagens maar op basis van betrouwbaarheid en lange stints moeten we hoog kunnen eindigen. Veel zal afhangen hoe we door de drukte van de eerste drie uur door gaan komen, maar wij zien de wedstrijd met zeer veel vertrouwen tegemoet."

BlueBerry Racing Team - Praga R1
BlueBerry Racing Team - Praga R1
De Praga R1 van het BlueBerry Racing Team is overigens niet de enige Praga R1 in het veld. Het Amerikaanse Gryphon Racing verschijnt namelijk ook met een Praga R1 aan de start. Gryphon Racing racet met ondersteuning van de Praga-fabriek al ruim een jaar zeer veel met de Praga succesvol in Amerika en had na contact met Dick van Elk ook meteen interesse aan deelname aan de 24 Hours of Zolder.

"Rijders op deze Praga zijn onder andere Danny van Dongen en Robert Haub en het team staat onder leiding van Dusan Maly", legt Van Elk uit. "Tijdens de 24 Hours of Zolder zullen wij intensief met dit team samenwerken."

Volg het team ook via Facebook: www.facebook.com/BlueBerryRacingTeam

BlueBerry Racing Team PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 24 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons