van der Horst

24H Zolder: Voorbeschouwing Mazda Motor Belux

Morgen start opnieuw een Mazda MX-5 in de 24 Uren van Zolder. Het gaat daarbij om de Cup Racer op basis van de nieuwe MX-5. De auto wordt zoals in de editie van 2014 bestuurd door 5 journalisten.
De Mazda MX-5 komt uit in de Belcar 5 klasse (voor wagens met cilinderinhoud tot 2.5 liter). Dat betekent dat hij het op zijn eentje zal opnemen tegen 11 BMW’s. Maar de kwalificaties gisteren zijn in elk geval veelbelovend verlopen. Hij liet probleemloos de derde snelste tijd noteren (1’55’ 446) en start daarmee op plaats 41 (van de meer dan 50 starters).

De Mazda MX-5 Cup Racer heeft een standaard 2.0 viercilinder SKYACTIV-G benzinemotor met 160 pk en een handgeschakelde 6-versnellingsbak met vloerpook. Ophanging (instelbare dempers), remmen (Brembo, 4 zuigers), wielen (17 x 7,5)  en differentieel (met pomp en Setrab koeler) werden aangepast.

De piloten zijn :
  • Xavier Daffe – Le Moniteur Automobile
  • Hans Dierckx – AutoWereld
  • Benoît Galand – Turbo Magazine
  • Benoît Lays – AutoNews + LeRédacteurAuto.be
  • Maxime Pasture – Auto Trends

 In de 24 Uren van Zolder 2014 bezetten 3 Mazda MX-5 het volledige podium, met winst voor de « journalisten »-auto.  Kom dit weekend naar circuit Zolder om te zien of we dit huzarenstukje kunnen overdoen.

Mazda Belux pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 19 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons