van der Horst

24H Zolder: Wie worden de nieuwe kampioenen in Virtual Belcar Series?

Flemish Simsports Black - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
Flemish Simsports Black - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport MR
Nog één wedstrijd te gaan in de Virtual Belcar Series en het wordt een finale om u tegen te zeggen. Net als vorig jaar zullen de piloten 24 uur lang rondtoeren op het virtuele Circuit Zolder. 41 wagens, verdeeld over vier klassen, zullen zich niet alleen volledig geven voor de overwinning, maar ook voor de eindoverwinning. Een voorbeschouwing van wat u kan verwachten.
Arnage Competition versus Simtag e-Team #2
Arnage Competition versus Simtag e-Team #2
We zeiden het al eerder, maar we herhalen het graag nog eens: de Lamborghini gebruiken in plaats van de Radical in Belcar 1 was een schot in de roos. Tot nu toe kregen we al een mooie strijd in de klasse en met de finale in zicht zijn er twee prominente kandidaten: Simtag e-Team #2 (Fabrice Cornelis/Coen Klopman/Sam Kuitert) en Arnage Competition (Ricardo Ferreira/Carlos Diegues/Jimmy Antunes). Beide teams hebben elk twee overwinningen achter hun naam staan en er zitten maar vier punten verschil tussen beide. Al moet er rekening gehouden worden met GTE Racing (Maxim Van Den Hove/Renzo Uylenbroeck/Senne Lanssens/Jarno D'Hauw), dat maar dertien punten achterligt. Met vijftig punten te verdienen zullen die drie teams waarschijnlijk zowel voor de titelstrijd als voor de winst bikkelen.

Gevecht tusssen Flemish Simsport Yellow en JWS Motorsport
Gevecht tusssen Flemish Simsport Yellow en JWS Motorsport
Voor de titel in Belcar 2 lijkt de strijd al gestreden. Met 22 punten voorsprong moeten er al gekke dingen gebeuren bij JWS Motorsport (Vince Peeters/Boudewijn Kuster/Oscar Wilkens) om de titel te verspelen aan Flemish Simsports Yellow (Christophe Raes/Hans Poelmans/Hugo Xhrouet/Thomas Leysen). Al betekent dat niet dat er geen duel zal plaatsvinden tussen beide teams voor de overwinning. Hun onderonsjes - denk maar aan het gevecht tussen Kuster en Raes in Le Mans - hebben ons dit seizoen op het puntje van onze stoel laten zitten. Dat verwachten we ook tijdens het hoogtepunt van het seizoen.

THETA Network eSports - BMW M4 GT4
THETA Network eSports - BMW M4 GT4
Belcar 3 daarentegen is onverwacht spannend geworden. Na een lastige manche in Virginia zag THETA Network eSports (Thomas Stockmans/Olivier Vanherk/Koen Gressens) ineens Flemish Simsports Black (Diego Haems/Sebastian Keijmel/Robin Deville/Senne Hulsmans/Dave Gelink) terugkomen tot op drie schamele punten. Dat Flemish zeer graag de titel wil binnenhalen, blijkt uit de versterking met Senne Hulsmans. Vorig jaar was de jongeling een revelatie in die Porsche GT4 en hij verhuist daarom van Belcar 1 om zijn voormalige teamgenoten te helpen. Al zal het niet makkelijk zijn, want Stockmans en co zijn niet de minsten als tegenstander. We zullen met veel interesse deze klasse volgen.

SimDistrict TCR Green by BMS eSport - Audi RS3 LMS TCR
SimDistrict TCR Green by BMS eSport - Audi RS3 LMS TCR
In Belcar 4 is het moeilijk om van een titelstrijd te spreken. SimDistrict TCR Green by BMS eSport (Stefan Calbrecht/Olivier Bultynck/Jitse Miedema/Jens Goossens) heeft een voorsprong van 26 punten op Flemish Simsports Red (Hendrik de Graeve/Kim Beheyt/Ben Thaens/Maarten Kerfs), met dank aan een zeer sterk eerste deel van het seizoen. Net als in Belcar 2 moet er een catastrofe gebeuren om hen van de titel te houden. Voor de overwinning daarentegen zal een derde team zich in de debatten mengen. Sinds de hervatting na de zomerstop liet Ignium Motorsport (Paul King/Naveen Hussain/Ben Hicks) een stevige indruk na door twee keer op rij te winnen en zo één van de topfavorieten voor winst te worden in de klasse tijdens de 24 Uur. De strijd zal dus niet min zijn, wat alleen maar interessanter is voor de kijker.

Lucas Wijnant, Maarten Kerfs en Wouter Segers
Lucas Wijnant, Maarten Kerfs en Wouter Segers
Natuurlijk zullen ook vele andere teams meedingen naar de overwinning in de tweede editie van de Virtual 24 Hours of Zolder, al moeten zij zich niets meer aantrekken van de strijd om de titels en kunnen zij eveneens de titeldebatten niet overhoop gooien. Zoals altijd zal de hele wedstrijd te volgen zijn op het YouTube-kanaal van Simracersworld, dat vanaf 15 uur zaterdag de volle 24 uur zal uitzenden. Wie nog niet kan wachten tot dan, kan nog voor de grote race van start gaat ook nog de finale volgen van de Virtual Skylimit Sprint Cup, waar de titels vanaf 13:30 uur verdeeld worden.

Foto's: Virtual Belcar Series - Kurt Vanhoenacker - Virtual Skylimit Sprint Cup



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op vrijdag 19 november 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons