24H Zolder: Wiebe Wijtzes en Bart Van Samang verdelen de zeges

Wiebe Wijtzes - AR Performance BMW E90 M3
De twee races voor de Belcar Skylimit Sprint Cup in het voorprogramma van de 24 Hours Zolder draaiden beiden weer uit op een duel tussen de MSE Motorsport BMW E92 Coupé van Bart Van Samang/ Xander Przybylak en de AR Performance BMW E90 M3 van Wiebe Wijtzes. De Nederlander won de eerste race vroeg op de morgen terwijl Bart Van Samang dan weer de zege pakte in de tweede wedstrijd.
Startcrash race 1
Bij de start van de eerste wedstrijd liep het grondig mis toen er middenin het peloton de Clio #308 en de VW Lupo elkaar raakten en de muur ingingen. Daarbij verloor de rode Lupo een wiel en voor de wagen zat het weekend er op. Na een lange neutralisatie werd de herstart gegeven en onmiddellijk reden Przybylak en Wijtzes weg van de rest van het veld. Wijtzes liet de PK’s van zijn BMW motor spreken en ging de MSE BMW voorbij. Przybylak besloot niet aan te dringen en stelde zich tevreden met de tweede plaats. Op meer dan een minuut eindigde Steven Maris (BMW E36 M3) als derde.

Michiel Smulders - BMW E36
Raf Beliën bracht zijn BMW 120D als vierde over de finishlijn. Michiel Smulders (BMW E36) finishte als vijfde en won de klasse 5. Primus in de klasse 3 was Tom Van Eenaeme in de Clio 4 Cup die merkgenoot Filip Uyttendaele voorafging. Davy Cooremans (Honda Civic) was heer en meester in de klasse 2 terwijl in de klasse 1 de zege ging naar de Mazda MX-5 van Raf Lemmens. Mazda behaalde zelfs de dubbel met de tweede plaats van Laurens Cloots.

MSE Motorsport - BMW E92 Coupé
In de tweede race nam Bart Van Samang het stuur over van Przybylak op de MSE BMW. Vertrokken van op de pole behield hij bij de start de leiding met Wijtzes in zijn spoor. De beide BMW’s reden al snel weg van de overige deelnemers en eindigden in die volgorde de race met meer dan een ronde voorsprong op de derde Steven Maris. Raf Beliën was opnieuw vierde en Jan- Jaap Van Dalen bracht zijn BMW E46 WTCC als vijfde over lijn.

Tom Van Eenaeme - Clio Cup
) won de klasse 3 voor de tweede maal dit weekend en werd zelfs achtste algemeen. Nelson Van Hulle (Clio 3) was primus in klasse 2 voor de Abarth Assetto Corse van Ron Sanen. Yannick Van Espen (Honda Civic) won de klasse 1 voor Raf Lemmens.

Foto's: Racingpixels, Marnik Mouchaers & Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op zaterdag 13 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.