van der Horst

24H Zolder: Xander Przybylak snelste in eerste kwalificatie van de Belcar Skylimit Sprint Cup

MSE Motorsport - BMW E92 Coupé
MSE Motorsport - BMW E92 Coupé
De Belcar Skylimit Sprint Cup was de eerste serie die donderdag een kwalificatiesessie afwerkte op Circuit Zolder. In een zonnige en rustig verlopen sessie zette Xander Przybylak met de MSE Motorsport BMW E92 Coupé de snelste chrono neer in 1:38.202. Wiebe Wijtzes probeerde op het einde van de sessie nog onder de chrono van Przybylak te gaan maar strandde op 0.239 seconde van de tijd van de witte BMW.
Tom Van Eenaeme - Clio 4 Cup
Tom Van Eenaeme - Clio 4 Cup
Xander Przybylak was natuurlijk de snelste in de divisie 4 en werd er gevolgd door Wijtzes, Steven Maris (BMW M3) en Raf Beliën (BMW 120D). Michiel Smulders (BMW E36) klokte de vijfde chrono in 1:45.533 en was daarmee primus in divisie 5. De snelste in divisie 3 was Tom Van Eenaeme in de Clio 4 Cup, hij reed de tiende tijd algemeen in 1:48.511. Een plaats verder vinden we Davy Cooreman (Honda Civic) terug, die nogmaals domineerde in de divisie 2. Yannick Van Espen (Honda Civic) was de snelste in divisie 1.

Davy Cooreman - Honda Civic
Davy Cooreman - Honda Civic
Vierendertig wagens namen deel aan de eerste kwalificatiesessie die bepalend was voor de startgrid van de eerste race die zaterdagmorgen verreden wordt. In de namiddag is er nog een tweede kwalificatie die de startgrid voor de tweede race zal bepalen.


Foto's: Marnik Mouchaers & Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op donderdag 11 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons