van der Horst

24H Zolder: Xavier Maassen bezorgt Q1 Trackracing pole

Pole voor Xavier Maassen en Q1-Trackracing
Pole voor Xavier Maassen en Q1-Trackracing
Xavier Maassen heeft voor een stunt gezorgd in de strijd voor de pole in de 45e editie van de 24 Hours of Zolder. De Nederlander uit Lanaken klopte in zijn Q1 Trackracing Porsche 911 GT3 Cup merkgenoten Glenn Van Parijs (August by NGT) en Dylan Pereira (PK Carsport) met een halve seconde. Nathan Vanspringel was in de VDS Racing Adventures Ford Mustang de snelste niet-Porsche, op een vijfde plek algemeen.
Q1 Trackracing, vorig jaar nog tweede in de 24 Hours of Zolder, heeft zich van de beste uitgangspositie verzekerd voor de wedstrijd op zaterdag. Xavier Maassen wendde al zijn ervaring aan om in de Porsche #54, die de vorige Belcar-manche in Spa nog won, de pole te grijpen.

Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4
Hamofa Motorsport - BMW M4 GT4
Cédric Wauters, die vorig jaar nog de pole pakte, stuurde de Hamofa BMW M4 GT4 naar de pole in de GTB-klasse, op een verbluffende tiende plaats algemeen. Zijn chrono van 1:34.037 was bijna een halve tel sneller dan deze van zijn naaste achtervolger, Marnik Battryn in de Mercedes AMG GT GT4, en bijna vier tellen dan de derde man, Lars Zaenen. Opvallend, Wauters bleef bovendien ook de GTA-Porsche van SpeedLover (Jürgen Van Hover) en RedAnt Racing #21 (Steve Vanbellingen) voor.

GTE Racing - Cupra TCR
GTE Racing - Cupra TCR
De pole in TA ging weinig verrassend naar Maxim Van Den Hove in de Cupra TCR. Alon Day klokte als tweede af, op driekwart seconde. Brusselaar Esteban Muth besloot op de derde plaats in de klasse. TB werd een kluifje naar de hand van Tom Van Eenaeme in de Renault Clio. Hij sprokkelde in zijn snelle ronde een halve seconde bonus bij elkaar op de VDW Motorsport BMW E46 met Edwin Beyers aan het commando. Vincent Convents stuurde de #50 naar P3 in TB. De sessie werd eenmaal onderbroken met de rode vlag, nadat Gregory Eyckmans in de Sterrenwacht bocht van de baan spinde en zich vastreed in de grindbak.

--- Uitslag Superpole 24H Zolder 2023 (pdf) ---

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 24 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons