van der Horst

24H Zolder: Xavier Maassen blij met Pole Position

Q1-Trackracing - Porsche 992 GT3 Cup
Q1-Trackracing - Porsche 992 GT3 Cup
Xavier Maassen heeft de polepositie voor de 24 Hours of Zolder behaald tijdens de Superpole. De man uit Lanaken was de snelste van het pak in zijn Q1 Trackracing Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 - die hij dit weekend 24 uur lang met Jan Lauryssen, John De Wilde en Dirk Schouten deelt. De 45ste editie van de 24 Hours of Zolder start zaterdag klokslag 16u00 en eindigt uiteraard 24 uur later.
Xavier Maassen trok eind vorig jaar een streep onder de sprintcompetities van Porsche en keerde terug naar een oude liefde: de uithoudingsraces en dan met name de 24-uurswedstrijden. Eerder deze zomer reed hij de 24 Hours of Spa, de grootste GT-race ter wereld, uiteraard ook met een Porsche en nu is het dus tijd voor de Belgische klassieker bij uitstek, de 24 Hours of Zolder, de race waarin zowat alle Belgische topteams aan de start verschijnen. 
 
Xavier Maassen
Xavier Maassen
En ook het niveau van de rijders is erg hoog dit jaar, bijna opvallend”, aldus Xavier Maassen. “Onder meer Dylan Pereira, regerend Porsche Mobil1 Supercup-kampioen, start hier dit weekend, maar ook een hele reeks sterkhouders uit de Porsche Carrera Cup Benelux en mannen met ervaring in de Franse Carrera Cup. Om dan net hen te kloppen in een Porsche 911 GT3 Cup, is toch wel iets waar ik best trots op ben. Ik wil het team Q1 Trackracing bedanken voor de perfecte wagen en de solide ondersteuning en ook mijn teamgenoten die me het vertrouwen gegeven hebben om de Superpole te rijden. De Superpole voor de 24 Hours of Zolder gaat immers over exact één snel rondje, en dus is het alles of niets. Dit is mijn eerste polepositie sinds corona, als ik met niet vergis tijdens een meeting van de Porsche Carrera Cup op Circuit Zandvoort en het doet me echt veel plezier.

Xavier Maassen, 43 ondertussen, is ook de eerste om het belang van een polepositie tijdens een 24-uurs race in het juiste kader te plaatsen:
 
Xavier Maassen
Xavier Maassen
“Het is een geweldig gevoel voor mij, maar ook voor het team is het een succes en het is zeer goed voor de groepsgeest. Echter, morgen, zaterdag, om 16u00 worden de tellers gewoon weer op nul gezet en begint een ware uithoudingsslag. Zolder is een uitermate hard circuit, veeleisend voor mens en machine en de concurrentie is bijzonder sterk dit jaar. Ik denk dat we met zes of zeven teams voor de zege in de race gaan vechten en dat tot op de meet van de wedstrijd. Snelheid zal één factor zijn, maar foutloos rijden en geen mechanische pech kennen, gaan zeker evenveel, zo niet nog meer de uitslag bepalen. Wij behoren tot de kanshebbers, maar niet meer of minder dan de rest. Ik ben wel klaar om twaalf jaar na mijn eerste zege, er hier, in eigen streek, een tweede aan toe te voegen en zondag de champagne te ontkurken.” 
 
Xavier wordt ondersteund door: Adaptive, Appart, Baat, Demo Productions, ERA Racing School, Erik Stevens Catering, Gilde BT, Kasteel Pietersheim, PGZ, Ponthus, Rob Felix Glas en de partners van Make-A-Wish. 

Xavier Maassen PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 25 augustus 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons