van der Horst

24H Zolder: Yannick van Espen domineert, Tony Verhulst wint divisie 2

Yannick van Espen - Honda Civic
Yannick van Espen - Honda Civic
De laatste races van het voorprogramma voor de 24 Hours of Zolder zitten er op en het waren de Honda Civic's van Yannick van Espen en van Tony Verhulst die met de overwinningen gingen lopen in de Belcar Skylimit Sprint Cup. Van Espen domineerde de race voor de -1800cc, terwijl Tony Verhulst in de race van divisie 2 van start tot finish aan de leiding reed.
Podium klasse 3 race 2
Podium klasse 3 race 2
Van Espen mocht dan wel pas vanaf een zesde plaats starten, het duurde maar twee ronden vooraleer hij de leiding overnam en van daaruit zonder problemen naar de winst reed. Aan de meet had van Espen een volle minuut voorsprong op de Ford Fiesta van Philippe Huart. Voor de derde plaats werd het nog een strijd tussen Alexander Borghmans en Raf Lemmens, maar het was de Fiesta van Borghmans die de bovenhand haalde en zo de derde plaats kon pakken.

Fabrice Cornelis - Citroën C1 Cup
Fabrice Cornelis - Citroën C1 Cup
In klasse 1 werd Fabrice Cornelis bij de start nog naar achteren gezet vanwege een een straf die hij kreeg na de kwalificaties. Dat deerde Cornelis niet en hij werkte zich terug op naar de leiding in de klasse en de overwinning kwam daarna nooit meer in gevaar. Sylvester van Herzele kende ook niet de beste start, maar eindigde uiteindelijk op een tweede plek, terwijl Frédéric George ditmaal de derde plaats claimde. In de QSR Cup was het wederom Renzo Uylenbroeck die de overwinning pakte.

Start Belcar Skylimit Sprint Cup Race 2 Divisie 2
Start Belcar Skylimit Sprint Cup Race 2 Divisie 2
De race in de tweede divisie werd een triomftocht voor Verhulst, die van start tot finish aan de leiding reed. Achter hem was het Bart van Samang die pech kende. Na een herstart na een safety car periode viel de BMW stil tussen de Bianchi-bocht en de Boutsen-Chicane. Hierdoor mochten Steven Maris (BMW E36 M3) en Olivier Hertsens (BMW M3 E46 Sedan) als tweede en derde op het podium.


Ulli Packeisen - Toyota GT86 Cup
Ulli Packeisen - Toyota GT86 Cup
In klasse 3 stond er geen maat op de Toyota GT86 Cup S van Ulli Packeisen. De polesitter, die zelfs een tijdje rond reed tussen de wagens in klasse 4, bleef vijf seconden voor op Bart Lievens (BMW 228i VT2). Werner van Herck (Mazda MX5) eindigde op een derde plaats. Nu is het wachten tot 11 november vooraleer de finale afgewerkt wordt.

Foto's: Niels Vaeck & Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 25 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons