van der Horst

24H Zolder: Yannick van Espen en Bart van Samang verdelen de overwinningen

Bart van Samang - BMW E92 coupé
Bart van Samang - BMW E92 coupé
De eerste twee races van de Belcar Skylimit Sprint Cup zitten er op en het waren Yannick van Espen en Bart van Samang die met de overwinningen gingen lopen. Van Espen domineerde de race onder de 1800 cc met zijn Honda Civic , terwijl van Samang met zijn BMW E92 Coupé pas iets voor halfweg de overwinning naar zich toe kon trekken in divisie 2.
Yannick van Espen - Honda Civic
Yannick van Espen - Honda Civic
Tijdens de eerste race liep van Espen weg, tot op een punt dat hij maar liefst 25 seconden voorsprong had op zijn eerste achtervolger. Achter hem was het Didier Dexters die met de Toyota Corolla als tweede rond bolde, maar op minder dan tien minuten van het einde problemen kreeg en de wagen moest parkeren. Hierdoor werd de Ford Fiesta van Philippe Huart gepromoveerd naar de tweede plaats, terwijl Alexander Borghmans met zijn Fiesta het podium vervolledigde.

Podium race 1 klasse 1
Podium race 1 klasse 1
In klasse 1 kende polesitter Fabrice Cornelis in zijn Citroën C1 een moeilijke start. De Oost-Vlaming startte van op pole maar viel terug naar een derde plaats, maar kon zich terug een weg naar voren banen en hij nam op een kwartier van het einde de leiding terug in handen. Sylvester Van Herzele met zijn C1 probeerde nog te volgen, maar moest genoegen nemen met de tweede plaats. De derde plek ging naar Mathias Ronzani, terwijl in de QSR cup de winst naar Renzo Uylenbroeck ging.

Belcar Skylimit Sprint Cup 2 Race 1
Belcar Skylimit Sprint Cup 2 Race 1
De eerste race van divisie 2 daarentegen kende een woeligere openingsfase. Tony Verhulst verloor met zijn Honda Civic na de start de leiding, maar kon zich al snel terug opwerken naar de kop. Dat was wel buiten van Samang gerekend, die eveneens met zijn BMW achteruit viel, maar zich toch naar de kop vocht en van daaruit de race controleerde. Achteraan was Verhulst verzekerd van de tweede plaats, maar hij kende eveneens problemen in de eindfase, waardoor Steven Maris (BMW E36 M3) en Olivier Hertsens (BMW M3 E46 Sedan) naar het podium gepromoveerd werden.

Podium race 1 klasse 3
Podium race 1 klasse 3
In klasse 3 mocht Ulli Packeisen met zijn Toyota GT86 cup CS na de pole, ook de overwinning claimen. Normaal gezien kwam Werner Van Herck (Mazda MX5) als tweede over de meet, maar na de race kreeg hij een straf van 30 seconden, waardoor de Renault van van Eenaeme-Gravemaker naar de tweede positie promoveerde en de BMW van Convents mee op het podium eindigde.

Foto's: Marnik Mouchaers & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zaterdag 25 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons