van der Horst

24H Zolder: Zware crash dwingt Stevens Motorsport tot opgave

Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Jochen Stevens en Laurent Vandervelde kregen voor de 24 Hours of Zolder versterking van Claude Bal aan boord van de Stevens Motorsport BMW M235i Racing Cup #475. Het trio had hoge verwachtingen voor de belangrijkste afspraak van het seizoen, alleen gooide een crash in de beginfase van de race die plannen brutaal overhoop.
De BMW M235i Racing Cup was tot dusver een toonbeeld van betrouwbaarheid in de Zolderse etmaalrace en Jochen Stevens, Laurent Vandervelde en Claude Bal hadden dan ook hun zinnen gezet op een plaats in de algemene top 10. De trainingen verliepen goed en dat beloofde voor het vervolg van het weekend.

Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
“Tijdens de Super Pole sessie op donderdagavond veroverden we een plaatsje in de buik van het Belcar 5-peloton”, vertelt Claude Bal. “In die sessie kreeg elke wagen de kans om één rondje te rijden om zo de posities op de startgrid te bepalen. We hebben bewust gekozen die sessie conservatief aan te pakken en de risico’s te mijden. Het risico om schade op te lopen puur om potentieel enkele plaatsen winst boeken op een startgrid voor een etmaalrace, dat is onnodig. Ik kreeg de eer om de sessie af te werken en sloot af als eerste BMW M235i van het startveld.”

Op vrijdag kregen de teams de kans de wagens voor te bereiden op de start van de grote 24 Hours of Zolder.Jochen Stevens nam op zaterdag om klokslag 16 uur de start van zijn allereerste 24 Hours of Zolder.“Ik kende een goede start en draaide constant chrono’s rond de 1 minuut 50 seconden. Ik kon het tempo hoog houden en wist in het openingsuur de leiding in de wedstrijd te veroveren, binnen onze klasse uiteraard. Ik kon een klein kloofje slaan op de concurrentie, tot het bij het dubbelen plots foutliep. Onze wagen kwam in aanraking met een andere bolide, al weet ik nog altijd niet wat er precies gebeurd is. Ik herinner me niets meer en de organisatie beschikte niet over duidelijke TV-beelden van het ongeval.”

Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing
Voor Stevens Motorsport was de 24 Hours of Zolder dus over & out, nog voor het einde van het tweede wedstrijduur. “Dit is een harde dobber”, zuchtte teamgenoot Laurent Vandervelde, die geen meter kon rijden tijdens de wedstrijd. “We verloren door het incident niet alleen de leiding in de race en onze koppositie in de puntenstand, de wagen geraakte ook nog eens hard beschadigd. Er restte ons niets anders dan de handdoek te werpen. We zullen in de komende weken de schade analyseren en hopelijk geraakt de wagen hersteld tegen de volgende wedstrijd.”

Over een zestal weken wordt de voorlaatste afspraak van het BelcarEndurance Championship 2019 afgewerkt, een wedstrijd over 125 minuten in het voorprogramma van de NASCAR Whelen Euro Series-finale te Circuit Zolder.

Persbericht Stevens MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 12 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons