van der Horst

24H2CV/C1: Stéphane Lefebvre aan de start

Stéphane Lefebvre
Stéphane Lefebvre
Over twee weken is het zover. De editie 2022, van de 24H2CV, met een mix van 2CV en C1, wordt eens te meer uitzonderlijk als we het startveld bekijken. Bij de laatste namen op de deelnemerslijst, vinden we niemand minder dan… Stéphane Lefebvre! Deze voormalige fabrieksrijders van Citroën in het World Rally Championship en toekomstige kampioen van ons land in de rallysport zien we in de wagen van Pierre-Cédric Henry, Mika Lottefier, Grégoire Munster en Tom Rensonnet en dan hebben we het over de PCH Automotive C1 #261!
Neen de 24H2CV is vooralsnog geen proef die mikt op professionele piloten, want dit unieke evenement is een feest voor de echte amateurs en liefhebbers van dit type autosport. De 24-uurswedstrijd op het circuit in de Ardennen vormt voor hen dan ook het hoogtepunt van het seizoen. Echter als een rijder van het niveau van de winnaar van de categorie WRC2 in Ieper dan toch aan de start verschijnt, dan is dat vooral dankzij de prachtige en unieke ambiance van deze wedstrijd.
 
Iedere rijder heeft die winnaarsmentaliteit, maar dat weekend in Spa is toch vooral een weekend waarin we plezier willen beleven”, geeft de inwoner van Béthune aan. “Het is niet meer of niet minder dan mijn tweede race ooit op circuit. De première is goed tien jaar geleden, toen in Magny-Cours, tijdens de Rencontres Peugeot Sport, met een Peugeot RCZ. Het was dus tijd voor een tweede afspraak.”
 
Hoe komt Stéphane Lefebvre echter voor dit avontuur tijdens de 24h2CV/C1 in Spa terecht? “Het contact verliep via Grégoire Munster, met wie ik een heel fijne relatie heb”, aldus Stéphane. “Hij zei me dat het team PCH Automotive nog een rijder voor de #261 zocht. Hij heeft me wat uitgedaagd, in de zin van dat ik niet met zo’n C1 in Spa zou kunnen presteren! Toen vertelde hij me hoeveel vermogen zo’n bolide heeft - zo’n 81 paarden - en na enkele seconden nadenken heb ik ja gezegd.”
 
Het verhaal kwam in een stroomversnelling na de zege van Stéphane Lefebvre in de East Belgian Rally, tijdens een test met de C1 op Circuit de Spa-Francorchamps…
 
Het regende, maar ik heb me geamuseerd”, vertelt Lefebvre. “Ik voelde me goed in natte omstandigheden, maar ik was uiteraard alleen en dat zal wel anders zijn over twee weken. Ik moet nog veel leren en vooral moet ik uitzoeken of je ‘wild’ moet rijden, of eerder de wagen echt zuiver moet besturen om te presteren. See you in Spa!”
 
Met Pierre-Cédric Henry, Mika Lottefier, Grégoire Munster, Stéphane Lefebvre, maar ook Tom Rensonnet, mag de crew van de #261 PCH Automotive gezien worden. De concurrentie, waar we het binnenkort over zullen hebben, zal zijn handen vol hebben! Afspraak op de 24H2CV/C1, Mijnheer Lefebvre…

24H2CV



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op zaterdag 15 oktober 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons