van der Horst

24H2CV: CGS-racingteam viert zijn 20 jaar en mikt op een vierde zege

CGS-racingteam
CGS-racingteam
Met drie zeges in het algemene klassement van de 24H2CV in respectievelijk 2016 (Hooreman-Hooreman-Renaux-Dejonghe), 2021 (Hooreman-Palttala-Dermont-Perrin) en 2022 (Hooreman-Dermont-Perrin-Detry), is CGS-racingteam één van de vaste waarden in de 24-uurrace in de Ardennen voor 2PK’s. Enkele dagen voor de editie 2023, viert het team van Christophe en Steve Hooreman zijn twintigste verjaardag en het team wil dat met een vierde zege vieren!
  • Hamofa Performance
De geschiedenis van CGS-racingteam, is die van twee broers met een voorliefde voor modelbouw en autosport. Naast de vele bezoeken aan het stadion van RSC Anderlecht, kennen Christophe en Steve Hooreman ook heel goed de weg naar het circuit van Spa-Francorchamps vooral dan als het om races van 24 uur gaat. Ze waren er al bij toen de toerwagens er nog de hoofdrol opeisten en uiteraard volgde dan op een bepaald moment de vraag, hoe komen we als toeschouwers aan de andere kant van het spektakel terecht? Het antwoord was eenvoudig: deelnemen aan de 24 Uur 2CV!
 
CGS-racingteam
CGS-racingteam
De eerste wagen, de #69 van Jean-François Olivier, werd gekocht en een jaar later volgde de #70 van Frédéric Olivier. De basis was er en het team leerde het vak in de categorie ‘Améliorées’. Tijdens die periode zagen we de broers Hooreman ook aan het werk in het team van Gillet Vertigo, alvorens ze actief zouden zijn bij Marc VDS Racing tijdens de periode van de Ford GT1 en de BMW Z4 GT3. Later werkten ze ook voor Comtoyou Racing, in de begindagen van het team van Jean-Michel Baert.
 
“Tijdens die periode met VDS, vergaarden we enorm veel ervaring en op een dag kwam Steve met het idee om de beide 2CV die we hadden, te verkopen, waarna we zouden starten met de bouw van een nieuwe #70, die we volledig zelf zouden opbouwen”, legt Christophe Hooreman uit. “Zo volgde de geboorte van de #70 in de bekende blauwe, grijze en oranje kleuren. We hebben altijd nagestreefd om met ons team de zaken op een serieuze manier aan te pakken en tegelijkertijd iedereen binnen het team, de medewerkers, de mensen van de catering en de rijders een goed gevoel te geven. Onze slogan is vanaf de begindagen dan ook 'Many people, One team’, iets waar we tot op de dag van vandaag trouw aan blijven. De voorbije jaren hebben we bovendien sterke partners aan boord van ons CGS-racingteam, wat maakt dat we meer dan eens een zeer ervaren rijder hebben kunnen strikken, zoals onze huisrijder David Dermont, maar ook Sam Dejonghe, Markus Palttala, Stéphane Perrin en Mathieu Detry.” 
 
Dat brengt ons meteen bij de editie 2023, de editie van de twintigste verjaardag van het team, waar we in de #70 CGS-racingteam bolide uiteraard Christophe en Steve Hooreman zien, naast David Dermont en Gary Adnitt. Zij werden tijdens de voorbije 24 Uur van Magny-Cours tweede. Bovendien wordt het team vervolledigd door niemand minder dan Nicky Catsburg!  De Nederlander reed voorheen voor BMW en doet het nu met Corvette in het FIA WEC, waarin hij de titel dit jaar pakte. Verder won hij al tweemaal de 24 Uur van de Nürburgring, eenmaal de 24 Uur van Spa, naast zeges in de GT-categorie in de 24 Uur van Le Mans en de 24 Uur van Daytona!
 
CGS-racingteam
CGS-racingteam
De #70 is drievoudig winnaar van de 24H2CV, maar CGS-racing zet dit weekend ook een C1 Racing Cup in, met het startnummer #270, waar we Steve Hooreman, Chris Tangeten, Ian Stinton en… Robert Van Gysegem achter het stuur zien, die zijn comeback maakt. Het geheel zal niet onopgemerkt blijven.
 
Zoals het nu al twee decennia het geval is, heeftCGS-racingteam de ambitie om tijdens 24H2CV/C1 veel plezier te beleven. Het is en blijft een buitengewone wedstrijd”, aldus nog Christophe Hooreman. “Het aankondigen van onze teams valt exact samen met onze twintigste verjaardag, met name op 17 oktober 2003! En twintig word je niet iedere dag… See you in Spa!”

 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op dinsdag 17 oktober 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons