van der Horst

24H2CV: Tijd voor de hoogmis van de ‘eendjes’

24H2CV
24H2CV
Ieder jaar krijgen we eenzelfde verhaal… Eens de herfst, met zijn duizend en één kleuren, valt over het circuit van Spa-Francorchamps betekent dat het einde van het seizoen van de meetings… en dan kiezen de 2CV en C1 de baan voor hun traditionele etmaalrace! Met meer dan een honderdtal teams die worden verwacht op de startgrid belooft de jaargang 2022 van de 24H2CV meer dan ooit boeiend te worden. Meer nog, alles zal zich afspelen in de heerlijke ambiance van een nazomer…
De 24H2CV, dat is voor alles de jaarlijkse hoogmis van de amateur-autosport. En dat zeggen we in de meest nobele zin van het woord.  Gedurende vele maanden werden er in garages overal ten lande de ‘twee-pekaatjes’ klaargestoomd, gestroomlijnd of een nieuwe look aangemeten in het licht van de grote afspraak. En ook al heeft de C1 Racing Cup de eerbiedwaardige 2PK en Dyane vervoegd voor deze etmaalrace, zijn het toch wel de ‘eendjes’ die bovenaan de affiche staan. Zij zullen met goed een veertigtal zijn volgend weekend en, zoals de traditie het wil, zal de strijd voor de zege van een ongekende intensiteit zijn.
 
Het mag gezegd worden, de 2 PK’s zijn en blijven een zaak van de specialisten. Een eenvoudige blik op het palmares van de wedstrijd, is hiervan het bewijs. De #70 CGS-Racingteam werd vorig jaar voor de tweede keer laureaat en zal nogmaals gerekend worden bij de grote favorieten van deze editie. Temeer nog daar Christophe Hooreman, David Dermont en de Franse Belg Stéphane Perrin opnieuw van de partij zullen zijn… en nog versterkt worden met Mathieu Detry, een gedoodverfde kandidaat voor de pole position! Zwaar geschut…
 
24H2CV
24H2CV
Bij hen die weten hoe ze op het hoogste trapje van het podium kunnen eindigen, rekenen we  het team JMCE Racing, al viermaal laureaat, die de #1 zullen inzetten voor Bertho-Beeckman-Devis-Les en de #10 voor Licops-Licops-Licops-Lacroix. De winnaar in 2015, de #5 La Botte by Beaufort Racing zal worden bemand door Furlotti, Istas, Coxon en Beaufort. De oudere wagens van de formatie BNLL zullen aantreden onder nieuwe kleuren, met de #6 Racing Team Andennais van Devos-Jassogne-Courtois-Nopère, de #42 DP Racing van Michael, Gilles en Remy Demoulin, samen met Jean-Marc Palate, en ook nog de #65 Team Crespin van Claude, Bernard en Michel Crespin met Philippe Bolland.
 
De zilveren medaillist van vorig seizoen, The Golde Horse, zal meer dan ooit voor goud willen gaan met de #14 van Devos-Peiffer-Raway en de #16 van Blaise-Cremer-Piette-Schmidt. En we zijn nog niet vergeten dat vorig jaar het #18 Team 2CV du Centre by Trapanelle zichzelve op een eindpodium trakteerde en dat maakt van Chenier, Ehrhardt, Lacoste, Lachaud en Businaro openlijk kandidaten voor de top 3.
 
En dan zijn er nog alle andere deelnemers binnen de barstensvolle categorie ‘Hybride’. Door P4M worden er in de kleuren van Télévie twee topbolides ingezet: de #4 van Marquet-Marquet-Speleers-Bouvy en de #33 van Bouchereau-Bressan-De Kelper-Van de Wauwer. Zoals men kan zien, zijn de versterkingen er wel degelijk aanwezig! Opgelet ook voor de #2 Dubble Crash by Kimy Racing (Boveroux-van der Straten-de Latre du Bosqueau), de #3 Mickey Racing (Berben-Pecoraro-Carere-Hody), de #7 Flax-Team (Marchandisse-Marchandisse-Devillers-Delvaux-Rosy), de #11 Team Manitou 11 (Vandermosten-Moureau-Vansprengel), de #17 MCC Team Seventeen HAFA (Tiggeler-Graham-Lagorce-O’Keeffe), de #20 Lenoir Racing Team (Lenoir-Henrard-De Zan), de #22 Wamb Racing (Busschaert-Busschaert-Hertsens-Francis), de #38 Nous@ussinet (Naisse-Naisse-Bouillon-Dubois), de #50 BTEK Racing (Claudel-Chanu-Crepin-Carle-Tournade), de #55 AG Racing Box (Abrahams-Abrahams-Jaminet-Beaupain), de #60 Visébois by Ca Roule (Muller-Loly-De Braekeleer-Renaud), de #66 ECAM Racing Team (De Jacquier-Willemyns-Sonck-Van Derton), de #76 76 Racing Team (Rommes-Braekevelt-Bollette), de #86 EWM racingteam (Mylemans-Mylemans-Jacobs-Peeraer), de #92 MRG (Marchandisse-Roland-Grégoire-Bertrand) of ook nog de #96 DS racing-team (Dumoulin-Poorters-De Well-Capella Llovera-Lempereur).
 
De categorie ‘Hybride’ is traditioneel de drukst bezette, maar er zal ook volop strijd zijn in de ‘Classique’, dat zijn de 2PK en de Dyane die het dichtst aanleunen bij de seriemodellen. Er zijn talloze internationale teams, te beginnen met de winnaars van verleden jaar: de #123 Dutch Dyane Racing Team (Van Koppen-Van der Goes-Van der Voort-Van der Voort). Die zullen de degens kruisen met de #13 Méhari 2CV Passion Racing Team (Sailly-Rousse-Moity), de #84 Crazy Snail (Levasseur-Mercier-Bourbonnois-Bodda-Pereira Lopes), de #98 Rétro Racing Team (Van de Velde-Van den Brande-Arys), de #161 Les Bielles de Giel (Bouillard-La Scala-La Scala-La Scala), de #435 2 Pattes Foll (Cannesant-Cannesant-Bourgois-Flipo-Santacruz) of ook nog de #535 Citro s’Potes (Guermann-Desrochers-Deniau-Martin). Het wordt zonder twijfel drummen in de bochten...
 
Drie wagens zijn er ingeschreven in de categorie ‘Xpérimentale’: de #51 Tracanet van Lachaume-Salort-Guiberteau-Delille, maar onvermijdelijk ook de twee wagens van Burton, met de #77 Burton Technifutur Academy (Marville-Dahm-Pirlot-Gengoux) en de #78 Gascard Speed Organisation (Gascard-Gascard-Beguin). Wat de klasse aan ‘Prototype’ betreft, zullen de #31 2PK Racing Team (Willaert-De Bel-Schollaert-Staelen) en de #72 Team Basket Cup (Gablier-Dubois-Brisse-Jahant), evenals de versie in de ‘Améliorée’, de #47 2CV Wet Dream Racing Team (Mertens-Mertens-Van Wijmeersch-Smit, proberen een goede positie te verwerven over de volledige afstand.
 
400 wagens worden verwacht voor de Parade!
 
Parade 24H2CV
Parade 24H2CV
De start voor de 24H2CV zal dan wel worden gegeven op zaterdag, klokslag 17u30, met de aankomst om zondag… 16u30 (de overgang naar het winteruur is er immers gedurende de nacht), maar een van de hoogtepunten van het weekend wordt de traditionele Parade van de 24H2CV. Die volgt onmiddellijk op de aankomst van de wedstrijd van de 100 Series by BGDC. De parade zou 400 2PK, Dyane en aanverwanten verzamelen! Temeer nog doordat dit jaar de parkings P2 en P3 opnieuw dienst doen als camping (30 euro van vrijdag tot zondag) en dat vanaf vrijdag om 7 uur in de ochtend. De inschrijving voor de Parade gebeurt ter plaatse (bij de duidelijk aangegeven ‘Welcome’) en de 150 eerste inschrijvingen zullen nog een en ander geschenk mogen ontvangen!
 
In nauwe samenwerking met de organisatoren, 2CV Racing Teams, onthalen de vzw  Pêcheurs de Lune (uitgebaat door Xavier Ide), het circuit van Spa-Francorchamps en Citropol, 65 kinderen uit instellingen in de Citripol Mezzanine Citropol op zaterdag tussen 12u00 en 13u00. Ze zullen er cadeautjes overhandigd krijgen! Sommige van die kinderen zullen ook de Parade van de 24H2CV mee beleven terwijl springkastelen het geluk zullen uitmaken van de jongsten. 
 
O ja, een laatste nieuwtje: de weersvoorspellingen voor zaterdag en zondag zijn ronduit goed, want de thermometer zal flirten met… 20 graden! Het zal dus volop nazomeren voor de ‘eendjes’ en de C1. Over laatstgenoemden zullen we het later nog hebben. See you in Spa!

24CV Racing/C1 RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op dinsdag 25 oktober 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons