van der Horst

24H Spa: Gerard Van der Horst opnieuw op titelkoers - Podium voor Lagrange?

Gerard van der Horst - Lamborghini Huracan evo Super Trophy
Gerard van der Horst - Lamborghini Huracan evo Super Trophy
In het kader van de 24H Spa krijgen we komend weekend in het voorprogramma op vrijdag en zaterdag de vierde ontmoeting van de Lamborghini Super Trofeo of de snelste merkencup van de wereld. Kan Gerard Van der Horst binnen de Lamborghini Cup zijn voorsprong handhaven of uitbreiden op de snelle Fransman Collada en kan Niels Lagrange in eigen land opnieuw het podium beklimmen in de PRO-Klasse? De Lamborghini Super Trofeo Europe telt in totaal zes weekends van twee races waarvan er vijf samen vallen met de Blancpain GT Series terwijl het seizoen wordt afgesloten met de World Final in het Italiaanse Vallelunga.
Lagrange - Schandorff - Lamborghini Super Trofeo
Lagrange - Schandorff - Lamborghini Super Trofeo
Na drie weekends en zes starts in Monza, Silverstone en Misano is de Lamborghini Super Trofeo net halfweg het kampioenschap. Komend weekend wacht Spa-Francorchamps en half augustus gaat het richting de Nürburgring. Daarna is het wachten op de World Final in Vallelunga en dan kennen we de kampioenen 2018 in de verschillende Klassen.Lagrange - Schandorff - Lamborghini Super Trofeo
Lagrange - Schandorff - Lamborghini Super Trofeo
Van Belgische zijde is Niels Lagrange de enige reguliere landgenoot die met de Deen Schandorff uitkomt in PRO en momenteel op een 8ste plaats staat tussen de grote kleppers. De Limburger kende reeds wat pech met ondermeer een resem lekke banden, maar mocht in Missano toch richting podium. Als Belgische rijder in deze razendsnelle merkencup zal Lagrange voor eigen volk met zijn Deense co zeker een podiumplaats ambiëren.


Gerard Van der Horst & William van Deyzen
Gerard Van der Horst & William van Deyzen
Het is ook uitkijken wat Van der Horst Motorsport uit zijn hoge hoed zal toveren op de omloop die team owner Gerard Van der Horst omschrijft als de mooiste van de wereld. Gerard Van der Horst zit opnieuw op titelkoers in de Lamborghini Cup en staat na drie weekends en zes races aan de leiding. De Nederlandse vastgoed investeerder heeft 15 punten voorsprong op de snelle en ervaren Fransman Collada wat het equivalent is van één race, exclusief de twee extra punten tijdens de kwalificaties.

Gerard Van der Horst: “De tegenstand in de Lamborghini Cup is nog nooit zo groot geweest als dit seizoen en zeker met Collada zijn we nog niet aan de nieuwe patatjes. Hij kent de omloop van Spa ook zeer goed en heeft een karrevracht aan ervaring. In Misano was ik in gevecht met hem voor de zege in de Cup, maar hij kreeg een drive through omdat hij een vijftal seconden te snel de baan opkwam na de verplichte pitstop. Ik verwacht opnieuw heel wat weerwerk. Ook vanuit eigen team met William van Deyzen die veel punten verloor in Misano na een uitstap in de grindbak. William staat nu vierde in de tussenstand en moet een inhaalbeweging doen”.

Gerard van der Horst - William van Deyzen: Lamborghini Huracan evo Super Trophy
Gerard van der Horst - William van Deyzen: Lamborghini Huracan evo Super Trophy
Gerard was dit seizoen met twee zeges, twee tweede plaatsen en twee derde plaatsen op zes wedstrijden nog niet van het podium weg te slaan en bewees hiermee dat zijn twee titels zeker geen toevalstreffers waren. Uiteraard zal hij ook in Spa deze mooie reeks verder willen zetten.

“Na twee titels waren we klaar om een stap hoger te gaan en samen de auto’s te delen met bvb Sam Dejonghe en Frédéric Vervisch, maar door hun druk programma moesten we deze ambitie voorlopig opbergen. Maar er komt groot nieuws aan inzake volgend seizoen, maar dit is voor later. Spa is voor ons de hoogdag binnen het seizoen. Schitterend
William van Deyzen - Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo evo
William van Deyzen - Van der Horst Motorsport - Lamborghini Huracan Super Trofeo evo
circuit en met de 24H van Spa in een schitterende accommodatie. Ik ga alles geven wat ik in huis heb, al vrees ik voor de hitte die men voor dit weekend voorspelt. Pas na deze twee races gaan we beginnen rekenen en zal ik mogelijk in functie rijden van de concurrentie. Ik wil deze derde titel op rij realiseren en uiteraard ook mijn titel in de World Cup verdedigen. Ik start met een mooie voorsprong, maar het kan snel keren. Francorchamps wordt dus een zeer belangrijke afspraak inzake de titelstrijd in de Lamborghini Cup. Niet alleen voor mij, maar ook voor William die zal moeten knokken om opnieuw de top 3 binnen te duiken.     

Afspraak komende vrijdag en zaterdag voor de kwalificaties en de twee races over telkens 50 minuten.  

Foto's: Leipert Motorsport - Van de Horst MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Lamborghini Super Trofeo op woensdag 25 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons