van der Horst

24H Spa: Fortec met Wendlinger/Brundle/Webb in Pro Cup

24H Spa: De testdag in beeld gebracht
Dat Fortec Motorsports een Mercedes SLS AMG GT3 zou inzetten in de Pro Cup was al langer geweten, maar nu is met Alex Brundle ook de derde en laatste naam bekendgemaakt op de wagen van het team. Brundle die momenteel uitkomt in het FIA WEC voor OAK Racing en afgelopen maand nog tweede werd tijdens de 24 uren van Le Mans, zal voor het eerst plaatsnemen in een GT-wagen en het stuur delen met AMG-fabrieksrijder Karl Wendlinger en Stoffel Vandoorne’s teamgenoot in de Formule Renault 3.5, Oliver Webb. Naast HTP Motorsport en Rowe Racing heeft Mercedes nu dus drie degelijke ijzers in het vuur om een vuist te kunnen maken in de bikkelharde strijd voor de algemene zege.
  • St. Paul
ROWE Racing - Mercedes SLS AMG GT3
ROWE Racing - Mercedes SLS AMG GT3
Fortec Motorsport heeft natuurlijk al een lange en succesvolle geschiedenis in de eenzitterwereld, maar is nog maar sinds begin dit jaar actief met GT-wagens en meer bepaald de Mercedes SLS AMG GT3 in British GT en BES. Het team ontbreekt dus nog de nodige ervaring en zal eind deze maand pas voor het eerst aan een etmaalrace deelnemen, maar beschikt wel over de nodige ondersteuning van Mercedes-AMG en HWA die ook HTP en Rowe Racing genieten, zowel technisch als op het vlak van fabrieksrijders.

Mercedes teams in Pro Cup:

Rowe Racing - Lance David Arnold/Jan Seyffarth/Klaus Graff
HTP Gravity Charouz – Bernd Schneider/Maximilian Buhk/Maximilian Götz
Fortec Motorsports – Karl Wendlinger/Alex Brundle/Oliver Webb

Foto: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op woensdag 17 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons