van der Horst

24U Zolder: Dubbel programma voor Paul en Bart Lievens

Bart Lievens/Paul Lievens - BMW 228i VT2
Bart Lievens/Paul Lievens - BMW 228i VT2
Na een jaartje gedwongen afwezigheid staat in het weekend van 25 en 26 september de 24 Hours of Zolder opnieuw op de kalender van de Belcar Series. Niet enkel de traditionele etmaalrace voor het Belcar Endurance Championship prijkt op het weekendprogramma, maar ook de Belcar Sprint Cup is van de partij. Meteen het sein voor vader en zoon Paul en Bart Lievens om zich aan een dubbel programma te wagen...
Belcar Skylimit Sprint Cup met BMW 228i VT2

Na een eerder succesvol raceweekend in de Belcar Sprint Cup, met een overwinning en een tweede plaats, halen Paul en Bart Lievens de wagen weer van stal voor een deelname aan de Belcar Sprint Cup. In het voorprogramma van de traditionele wedstrijd over 24 uren worden er immers 2 wedstrijden van telkens 30 minuten afgewerkt. De nieuwe Belcar Sprint Cup bevalt zowel vader als zoon Lievens. Met de quasi standaard BMW 228i, die gerund wordt in eigen beheer, vechten ze er in het goed bezette kampioenschap leuke en sportieve duels uit en ook nu weer zullen beide heren het onderste uit de kan halen in de strijd om de podiumplaatsen.

Van sprint naar 24 uren endurance met een BMW M2 CS Racing

Het mag dan wel als een cliché klinken, maar net zoals elke andere etmaalrace is de 24 Hours of Zolder een ware slijtageslag. Door vele kenners en toprijders wordt deze wedstrijd zelfs als de meest slopende race over 24 uren beschouwd – mede door het tracé van Circuit Zolder – voor zowel mens als machine. Maar daar hebben beide heren wel al ervaring mee. Zo staat vader Paul Lievens dit jaar reeds voor de 15de maal aan de start van de 24 Hours of Zolder en is zoon Bart Lievens ook al aan zijn 8 ste deelname toe.

TCL Motorsport - BMW M2 CS Racing
TCL Motorsport - BMW M2 CS Racing
Ze tekenen dit jaar present bij TCL Motorsport, dat voor het runnen van de BMW M2 CS kan rekenen op de technische ondersteuning van AR Performance. Het zal in elk geval aanpassen worden voor de twee Kempenaars: overschakelen van sprint met een zo goed als standaard wagen naar endurance met een rasechte door BMW Motorsport ontwikkelde racebolide. In hun jacht om zo hoog mogelijk te finishen in de sterk bezette TA-klasse krijgen Paul en Bart Lievens het gezelschap van teamgenoten Gary Terclavers, Wiebe Wijtzes en René De Coninck.

Bart LievensSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 15 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons