van der Horst

25 Hours VW Fun Cup: Voorbeschouwing van de organisatoren

VW Fun Cup
VW Fun Cup
Op het ogenblik dat de formaties zich stilaan klaarmaken voor de derde afspraak van de European VW Fun Cup, die plaatsvinden op 6 en 7 juni op het Circuit van Zandvoort, wordt er achter de coulissen hard gewerkt aan de eerstvolgende 25 Hours VW Fun Cup. Van 9 tot 12 juli staat het Circuit van Spa-Francorchamps volledig in het teken van de planeet VW Fun Cup en dat zullen ze in alle uithoeken van de wereld geweten hebben. Voor de vierde keer mogen de mensen van Kronos Events uitpakken met de langste race ter wereld en het staat nu al in de sterren geschreven dat er records zullen sneuvelen !
  • Oeste Kart
Het seizoen 2015 van de European VW Fun Cup is goed gestart ! Na een eerste round op Francorchamps en een tweede, redelijk « natte » krachtmeeting op het Franse Dijon-Prenois, trekken de deelnemers binnen enkele dagen naar het mooie circuit van Zandvoort, gelegen vlakbij het strand van de gelijknamige kustgemeente. Uiteraard gaat iedereen voor de overwinning in de Nederlandse duinen, maar in het achterhoofd zijn velen al druk bezig zijn met de voorbereiding van de 25 Hours VW Fun Cup.
 
Voor de vierde keer organiseert Kronos Events van 9 tot 12 juli deze uitermate populaire en tevens langste etmaalrace. Bovendien is men er bij de promotor rotsvast van overtuigd dat zij de bereikte records van de vorige editie zullen breken. « Vorig jaar verschenen er 88 auto’s aan de start, » herinnert zich Vanessa Bouchat, de Series Manager van de European VW Fun Cup. « Dit jaar zouden we dolgraag de magische grens van 100 startende Kevers willen overschrijden. Naast de vaste Belgische waarden, rekenen we op een sterke Britse afvaardiging, die deze unieke afspraak voor geld willen missen. Paul Rose, de importateur in de UK en winnaar van de editie in 2008, is een grote fan van de 25 Hours en hij motiveert zijn mensen om  deel te nemen. Hetzelfde kan gezegd worden van Benoit Abdelatif, de verantwoordelijke van de VW Fun Cup in Frankrijk,  en zijn ploeg die  de teams uit het Zuiden ondersteunen.»
 
De inschrijvingen lopen dan ook vlotjes binnen bij Kronos Events en daarbij stellen we vast dat de Belgen, Britten en Fransmannen voor de meerderheid zullen zorgen.  Maar zij zijn niet de enigen! « In 2014  telden we zo maar eventjes 420 rijders op een totaal van 18 verschillende nationaliteiten, goed voor een vertegenwoordiging van vijf continenten, dat zegt heel wat over de belangstelling wereldwijd voor deze uniek race. Het is  ondertussen geweten dat rijders die een eerste keer proefden van de sfeer van de 25 Hours, slechts één wens hebben en dat is  opnieuw deelnemen! Wij hopen dan ook dat we het record breken met meer dan 18 verschillende nationaliteiten. »
 
De nieuwe VW’s Fun Cup Evo3 starten als de favorieten, maar de etmaalrace staat uiteraard open voor auto’s van de vorige generaties (Evo1 met benzinemotor en de Evo2 met TDI-krachtbron). Zonder de sterke afvaardiging van de tweezitters niet te vergeten, waarbij co-rijders de race “live” kunnen beleven. Gezien er specifieke klassementen zijn, zullen deze « races in de race » even boeiend zijn als de strijd voor de algemene zege in de 25 Hours VW Fun Cup. Het zal ondertussen voor iedereen duidelijk zijn dat de 25 Hours VW Fun Cup the place to be zijn tijdens het weekend van 9 en 12 juli. Nog zes weken geduld…

Kronos Events pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op dinsdag 2 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25 Hours VW Fun Cup.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons