van der Horst

Vijfentwintig wagens voor achtste jaargang ADAC GT Masters

Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3
Callaway Competition - Corvette Z06.R GT3
25 wagens hebben zich ingeschreven voor de achtste jaargang van de ADAC GT Masters, dat is ongeveer hetzelfde aantal als vorig jaar, maar de hoogdagen waarbij er om en bij de 40 GT3’s op de grid stonden keren voorlopig niet terug. In totaal staan er 14 teams aan de start die een beroep doen op acht verschillende wagens, zijnde de Audi R8, BMW Z4, Corvette Z06, Camaro GT, Lamborghini Gallardo, Mercedes-Benz SLS AMG, McLaren MP4-12C en de Porsche 911. In 2014 maakt de Duitse serie buitenlandse uitstappen naar Oostenrijk (Red Bull Ring), Slowakije (Slovakia Ring) en Zandvoort bij onze Noorderburen, Spa verdwijnt dus wederom van de kalender.
ROWE Racing - Mercedes SLS AMG GT3
ROWE Racing - Mercedes SLS AMG GT3
Dit jaar vallen er ook twee nieuwkomers te noteren met Rowe Racing en Zakspeed, die beide overigens een beroep doen op de Mercedes SLS AMG GT3. Voorts kiest ook HTP Motorsport voor de succesvolle GT3 van de Daimler-groep als strijdwapen. Callaway Competition brengt opnieuw maar liefst vier exemplaren van de zelf ontwikkelde Corvette Z06.R GT3 aan de start. Het kampioenenduo Diego Alessi en Daniel Keilwitz wordt uit elkaar gehaald, terwijl ook namen als Jeroen Bleekemolen, Oliver Gavin en Andreas Simonsen het team vervoegen.
 
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Herberth Motorsport - Porsche 911 GT3-R
Ook regerend kampioen bij de teams, Prosperia C Abt Racing keert terug in dezelfde capaciteit met drie exemplaren van de Audi R8 LMS ultra, met Markus Winkelhock, René Rast en Nicki Thiim als toprijders op elke wagen. De Porsche 911 GT3-R is de best vertegenwoordigde bolide op de grid met maar liefst zeven wagens, Farnbacher Racing, Herberth Motorsport en Schütz Motorsport doen allemaal een beroep op de wagen uit Weissach. Reiter Engineering brengt dan weer twee verschillende wagens aan de start met de Camaro en de Lamborghini, terwijl Team Schübert als enige een beroep doet op de BMW Z4 GT3 met twee potente duo’s en MRS GT één enkele McLaren inzet.

--- Deelnemerslijst ADAC GT Masters 2014 ---

Foto's: ADAC
 Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in ADAC GT Masters op woensdag 9 april 2014.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons