van der Horst

25H: De overwinning als ambitie voor Brent Verheyen en de #2 DRM Autographe!

DRM - VW Fun Cup
DRM - VW Fun Cup
Het is een van de traditionele kandidaten voor de overwinning in de VW Fun Cup powered by Hankook. De #2 in Autographe-kleuren, een iconische wagen van DRM Motorsport, behaalde elf maanden geleden een schitterend succes in de Fun Cup-race als voorbode van de 24 Heures du Mans van 2021. De veelkleurige wagen droomt van een eerste succes tijdens de Hankook 25 Hours VW Fun Cup in Spa-Francorchamps, na tweemaal aan de voet van het podium geëindigd te zijn.
Net als in Zandvoort in april zal Brent Verheyen, vicekampioen 2021 in de Belcar, aan het stuur zitten van de #2 van DRM Motorsport tijdens de 25 Hours. "Ik kijk uit naar Spa-Francorchamps, vooral omdat we een reële kans hebben om te winnen", lacht Brent. "Ons team is op papier erg sterk, maar we weten dat er in 25 uur veel kan gebeuren. Ik hoop dat ik mijn ervaring in lange races en in het donker kan gebruiken, gezien mijn eerdere deelnames aan de 24 Uur van Zolder en Dubai, beide bijzonder veeleisende wedstrijden.
 
Voor het grootste evenement van het seizoen krijgt Brent Verheyen het gezelschap van Stéphane Lémeret en Ulysse De Pauw. De ervaren journalist-rijder en het jonge talent dat momenteel in GT3 racet, kennen de auto goed. Ze deelden het stuur van de auto al in 2021, onder meer in de 25 Hours en tijdens de race in Le Mans.
 
Stéphane, Ulysse en Brent kunnen rekenen op de steun van een gekende figuur uit de Franse autosport. Rudy Servol is een van de GT4-specialisten en staat momenteel aan de leiding van het FFSA GT-kampioenschap in de Pro Am-categorie. De 43-jarige rijder uit Clermont-Ferrand zal de 25 Hours ontdekken na een geslaagde initiatie in de auto van Car-Pass in Magny-Cours. "Ik hoopte al lang de 25 Hours te kunnen betwisten", zegt Rudy, "De VW Fun Cup spreekt me erg aan. Het zijn heel aangename auto's om mee te rijden, zeer goed uitgebalanceerd en in staat om van begin tot einde aan te vallen. Ik ontmoette het DRM-team in Magny-Cours en er werd onmiddellijk een goede overeenkomst gesloten. Omdat het zo goed ging in de Car Pass, boden ze me de kans om in de #2 te racen. Ik ben erg gevleid, want die auto mikt op de algemene zege! Als ik op een circuit aankom, is het om als eerste te finishen en we zullen er alles aan doen om dat volgend weekend te bereiken.”
 
Op 8, 9 en 10 juli zal het kwartet Stéphane Lémeret-Ulysse De Pauw-Brent Verheyen-Rudy Servol in actie komen op het Circuit de Spa-Francorchamps. Afspraak op het podium?

Foto: Jacques Letihon



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in VW Fun Cup op zondag 3 juli 2022.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons