van der Horst

25H Fun Cup: Nipte zege voor Netcom by Allure Team na spannende race

Netcom by Allure Team - VW Fun Cup
Netcom by Allure Team - VW Fun Cup
Het bleef spannend voor de zege tot op het einde van de race, maar uiteindelijk ging de overwinning naar de wagen #277 van Netcom by Allure Team, de bolide die de dag voordien ook al van de pole positie vertrokken was. Edouard Mondron, Guillaume Mondron, Cédric Bollen, Fred Caprasse en Eric Gressens hadden na 25 uren race minder dan drie minuten voorsprong op de Petrolheads bolide #24 van Guillaume Dumarey, Pol Van Pollaert, Stefan Talpe en Jean Glorieux. De laatste podiumplaats ging naar de AC Motorsport 1 #294 van Martin Leburton, Stéphane Perrin, Jonas De Kimpe en Simon Mirguet op 3 ronden van de winnaar.
Petrolheads - VW Fun Cup
Petrolheads - VW Fun Cup
Met meer dan 120 wagens op de piste was het steeds opletten geblazen voor de rijders voor wie het een heel huzarenstuk was om na zijn rijbeurt de wagen heelhuids binnen te brengen. Meermaals ging het wel mis en er ging geen uur voorbij of de full course yellow procedure diende boven gehaald te worden. Net na middernacht werd de race zelfs even stilgelegd na een aanrijding. Vooraan bleef het gans de race spannend en een vijftal wagens konden voortdurend aanspraak maken op de zege.

AC Motorsport 1 - VW Fun Cup
AC Motorsport 1 - VW Fun Cup
De latere winnaar de wagen van Netcom by Allure Team reed ook het grootse deel van de wedstrijd op kop maar kon nooit afstand nemen van de bolide van de Petrolheads. De rijders van deze laatste wagen probeerden het te halen via een strategie van zuinig rijden waardoor ze langer op de baan konden blijven dan hun tegenstanders. Het mocht echter niet baten ze kwamen op het einde 2min52 te kort op hun tegenstanders.

Mega Fun Team RLB - VW Fun Cup
Mega Fun Team RLB - VW Fun Cup
De vierde positie was voor de wagen #78 van Mega Fun Team RLB bemand door Maxime Soulet, Pierre Yves Corthals, Claude Pirson en Stéphane Boulanger. De top vijf werd afgesloten door de #289 van Conceptexpo by Milo Racing bestuurd door Lorenzo Donniacuo, Marc van Cutsem, Frédéric Bouvy en Pierre Piron. De Belgian VW Club wagen van het sterrenteam Anthony Kumpen, Bert Longin, Stienes Longin, Niels Albert en Kirsten Flipkens werd als 67ste geklasseerd.

Foto's: Arne Simons & Niels Vaeck
   • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons