van der Horst

25H Fun Cup: Jacky Ickx samen met zijn vijf kinderen aan de start

Jacky Ickx samen met zijn vijf kinderen
Jacky Ickx samen met zijn vijf kinderen
De VW Fun Cup viert dit jaar zijn 20ste verjaardag. Om dat heuglijke feit extra in de verf te zetten maakte organisator Kronos Events bekend dat er tijdens het hoogtepunt van het seizoen, de 25 Uur VW Fun Cup in Francorchamps, enkele heel bijzondere gasten worden verwacht: Jacky Ickx staat samen met zijn vijf kinderen aan de start van ‘De Langste Race ter Wereld’!
Op donderdag 27 april stelde organisator Kronos Events in Brussel een nieuw logo en nieuwe communicatiecampagne voor de VW Fun Cup voor. Onder de slogan ‘VW Fun Cup, Seriously Fun!” worden de basiswaarden van het kampioenschap – uitdagend, spectaculair, populair en uiteraard fun – benadrukt.
 
De VW Fun Cup werd in 1997 gecreëerd, als een betaalbare, makkelijke en voor iedereen toegankelijke vorm van autosport. Er werd gekozen voor een technisch eenvoudige en budgetvriendelijke bolide, die het koetswerk van de door iedereen geliefde VW Kever meekreeg.
 
Van bij de start werd het kampioenschap georganiseerd volgens de normen en waarden die in 2017 nog steeds gelden. Volslagen autosportnieuwelingen kunnen het er opnemen tegen professionele rijders, de wagen is leuk om te besturen en ook budgetvriendelijk. Daardoor draait het in de VW Fun Cup in de eerste plaats om fun, sport, plezier en vooral emoties. In dit twintigste seizoen van de plezantste aller autosportcompetities wou organisator Kronos Events die aspecten nog eens extra in de verf zetten. Door dromen werkelijkheid te laten worden bijvoorbeeld. En één van die dromen, die wordt gekoesterd door niemand minder dan Jacky Ickx.
 
Ickx, ’s lands grootste autosporticoon, heeft in zijn sportieve carrière al veel, heel veel gewonnen: acht Grand Prix F1, twee titels van vice-wereldkampioen F1, Parijs-Dakar, en zes zeges in de 24 Uur van Le Mans. Toch heeft Monsieur Le Mans nog één dingetje nog hoog op zijn verlanglijstje staan: samen met zijn kinderen een wedstrijd afwerken.

Die droom in vervulling brengen, dat kon alleen in de VW Fun Cup. De formule is immers toegankelijk voor iedereen, zelfs voor zij die over absoluut geen race-ervaring beschikken. Dankzij de goede verstandhouding tussen Jacky Ickx en Marc Van Dalen, CEO van organisator Kronos Events, had het idee – intern weinig verhullend “Project X” gedoopt – niet veel tijd nodig om helemaal open te bloeien. Het kostte dan ook weinig moeite om nu al de knoop door te hakken: van 6 tot 9 juli
 
2017 rijdt Jacky Ickx de 25 Uur VW Fun Cup. Mét zijn vijf kinderen Larissa, Vanina, Romain, Clément en Joy.
 
Zelfs de kleur van de bolide ligt al vast. Die wordt uitgevoerd in het onmiskenbare midnight blue, de kleur die Jacky Ickx zijn hele carrière lang voor zijn helm gebruikte. Het contrast met de zes hagelwitte racepakken van de Ickx’en bezorgt iedereen nu al kippenvel. Emoties, daar draait het immers om in de VW Fun Cup.
 
 
Vanina Ickx: “Ik heb het geluk gehad van met heel veel verschillende wagens te mogen racen, van toerismewagens, over de Dakar tot een prototype in de 24 Uur van Le Mans. Allemaal projecten met schitterende mensen, fantastische teams ook. Maar dat verdwijnt in het niets met wat we nu samen tijdens de 25 Uur VW Fun Cup zullen delen. Samen met je familie racen, puur voor het plezier, dat is toch iets heel bijzonder.
 
Jacky Ickx: “De VW Fun Cup bestaat nu al twintig jaar, en ze laat de mensen al twintig jaar dromen. Het doet me een beetje denken aan het begin van de Dakar, eind de jaren ’70. Ook die wedstrijd liet de mensen uit de autosportwereld dromen. Niet alleen jonge rijders, maar ook mensen met heel verschillende achtergronden. Het is ook al twintig jaar dat ik graag zou deelnemen. Voor mij is dat niet altijd evident, maar de gelegenheid om met het hele gezin aan deze uitzonderlijke wedstrijd deel te nemen, die kon ik niet laten voorbijgaan. Het wordt een fantastische en unieke ervaring voor mijn kinderen.
 
Marc Van Dalen (CEO Kronos Events): “Ik ben ontzettend blij dat we in deze soms heel ingewikkelde wereld toch nog dit mooi verhaal over vriendschap en fun kunnen schrijven. Toen ik klein was, deed Jacky Ickx me dromen. Ik heb ondertussen het geluk dat ik hem mijn vriend mag noemen en toen vorig jaar tijdens een lunch – samen met zijn kinderen Vanina en Romain – dit ideetje in de lucht werd gegooid waren we er allebei onmiddellijk voor gewonnen. De VW Fun Cup was de ideale formule om deze droom werkelijkheid te laten worden, daar waren we het snel over eens. We hebben ondertussen al enkele testsessies georganiseerd – in het geniep uiteraard, want we wilden ons projectje niet voortijdig laten uitlekken – en mede dankzij de hulp van Alexis van de Poele, hun “coach” voelt iedereen zich nu helemaal op zijn gemak achter het stuur. We zijn er allemaal klaar voor. Vriendschap, fun, autosport, dat alles op deze manier kunnen combineren – en dan nog samen met een goede vriend – dat maakt me een gelukkig man, jawel.”
 
Charles-Henri Bonnet (General Secretary Belgian VW Club): “De naam Ickx maakt deel uit van het Belgisch sportpatrimonium. Zelfs mensen die Jacky Ickx nooit zagen racen, weten wie hij is. Het is dan ook schitterend nieuws dat hij zal deelnemen aan de 25 Uur VW Fun Cup. Dat hij dat samen met zijn kinderen wil doen, stelt het familiale aspect van de wedstrijd nog meer in de kijker. Dit initiatief is precies waar de VW Fun Cup voor staat. En als een legende als Jacky Ickx deelneemt aan de 25 Uur, dan kan dat iedereen er ook aan herinneren dat het in de Fun Cup vooral om de fun draait. De nederigheid die Ickx bij deze toont, tegenover de hele wereld én zijn gezin, die kan iedereen tot voorbeeld dienen. Tot slot wil ik graag het harde werk van iedereen die bij dit project betrokken is in de verf zetten. Dit soort positieve berichten, daar krijgen we nooit genoeg van.”

Kronos Events
   • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons