van der Horst

25H Fun Cup: Nabeschouwing van VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED

Het Belcar Endurance Championship was dit weekend te gast op de omloop van Spa-Francorchamps en uiteraard was ook het nieuwe Belgische team, VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED, op de afspraak. In de drie races op Circuit Zolder werden midden mei en begin juni drie dubbelslagen in Belcar 4 behaald en de beide duo’s Kenneth Heyer en Wim Spinoy enerzijds en Michaël Cool en Bart Van Samang anderzijds, spelen ook mee in het algemene kampioenschap van het Belcar Endurance Championship. De Mercedes AMG-GT4 was tot dan ook de perfecte machine voor de korte en langere races van het nationale kampioenschap gebleken. In Spa-Francorchamps speelde een vreemd euvel het team parten, maar de zege in de klasse werd alsnog behaald. Het Belcar Endurance Championship kent nu zijn vervolg met de belangrijkste wedstrijd van het seizoen, de 24 Uur van Zolder, midden augustus, uiteraard op de omloop van Zolder.
VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED heeft zijn start niet gemist dit seizoen, met vier poleposities en vier zeges in evenveel wedstrijden. Wim Spinoy, weet wel dat de wedstrijd in Spa-Francorchamps 

Wim Spinoy: “We hebben dit weekend niet het verhoopte resultaat behaald. De wagens liepen perfect, de rijders bleven foutloos, maar een probleem met de ontluchting tijdens het tanken leidde in eerste instantie tot tijdverlies voor beide wagens tijdens de pitstop, maar vooral tot het jammer feit dat de wagen van Michaël Cool en Bart Van Samang niet in de uitslag is opgenomen. We moeten nu bekijken met het team wat de origine van het probleem is geweest en vooral zo snel mogelijk trachten dit recht te zetten. De volgende wedstrijd is de 24 uur van Zolder en daar kunnen we ons een dergelijk probleem niet veroorloven. We moeten nu tonen dat we dit professioneel aanpakken en zo snel mogelijk een antwoord vinden met de constructeur en het team.”  

VEIDEC Silver Eagle by GETSPEED zien we bovendien ook nog in enkele andere uithoudingsraces, waaronder de 24 Uur van Barcelona, de 24 Hours COTA en de 12 Uur van Abu-Dhabi. Of dat in GT4 of GT3 zal zijn, is nog niet beslist. Ook de teamsamenstelling zal later bekend gemaakt worden. 

Persbericht VEIDEC Silver Eagle by GETSPEEDDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 15 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25H VW Fun Cup.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons