van der Horst

25H Fun Cup: Bekende winnaar, maar twee nieuwe namen op het podium tijdens de derde manche van de Porsche Endurance Trophy Benelux

Belgium Racing Team - Porsche 992 GT3 Cup
Belgium Racing Team - Porsche 992 GT3 Cup
Belgium Racing Team behaalde met Jan Lauryssen en Dylan Derdaele een tweede opeenvolgende zege in de Porsche Endurance Trophy Benelux en meteen ook een tweede zege in evenveel weken in het nationale Belgische uithoudingskampioenschap Belcar. Het Noord-Limburgse team vertrekt zo als leider in beide kampioenschappen richting de 24 Hours of Zolder, die op 24 en 25 augustus het hoogtepunt van de beide kampioenschappen vormt. Opvallend, met YDM-Racing en MM Racing stonden er in de Belgische Ardennen ook twee teams op het podium die voor het eerst een podiumplaats op het hoogste uithoudingsniveau in België mochten vieren.
YDM-Racing - Porsche 992 GT3 Cup
YDM-Racing - Porsche 992 GT3 Cup
We reden een perfecte wedstrijd, met meteen een tweede zege in evenveel weken als resultaat”, klonk het bij Jan Lauryssen en Dylan Derdaele aan de voet van het oude podium op de mythische omloop van Spa-Francorchamps. “Dit is wederom een dubbele zege, met de eerste plaats in de Porsche Endurance Trophy Benelux en uiteraard de algemene zege in het Belcar Endurance Championship, overigens de derde in de afgelopen vijf races van 2023 en 2024 voor Belgium Racing Team. We staan nu ook aan de leiding in de beide kampioenschappen, maar iedereen kent het spreekwoord van het vel en de beer. De 24 Hours of Zolder, eind augustus, is een dermate harde wedstrijd dat er nog niets kan gezegd worden over de afloop van de sportieve strijd van dit seizoen. Afspraak op Circuit Zolder voor een strijd op het hoogste sportieve niveau!”

MM Racing - Porsche 992 GT3 Cup
MM Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Achter de winnaars ontspon zich een zeer mooie strijd om de ereplaatsen, met als inzet het zilver en het brons in de beide competities. YDM-Racing, MM Racing, Q1 Trackracing en Speedlover deden het uiteraard allemaal met de snelle en uiterst betrouwbare Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 – en de onderlinge verschillen bleven zeer klein. Uiteindelijk werd het een tweede plaats voor Evren Yondem en Jarne Geussens in de Duitse GT van YDM-Racing, terwijl de broers Mick, Steve en Tom Meurrens naar de derde plek reden.

Jarne Geussens was dan ook in de wolken: “Voor het team is dit een absolute première en we zijn amper enkele maanden echt in deze samenstelling aan het werk. Uiteraard is dit geweldig voor iedereen en gezien al onze concurrenten hier met identiek materiaal reden, de schitterende Porsche 911 GT3 Cup – Type 992 –, is het resultaat eens zo mooi.” 

Ook Tom Meurrens was uiteraard gelukkig, “want na een moeilijkere race op Circuit Zolder, viel hier alles in zijn plooi en het podium was binnen. Voor ons is dit uiteraard schitterend, want we zijn een familieteam dat nog helemaal nog niet lang op dit niveau actief is. Hier gaan we van genieten.
 
Teunkens-Raducanu werden in de Q1 Trackracing Porsche 911 GT3 Cup vierde, voor een identieke Porsche in de kleuren van SpeedLover met het duo Renmans-Meulders achter het stuur.

Winst in GTB voor Tip Top Rent by NGT
 
Tip Top Rent by NGT - Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport
Tip Top Rent by NGT - Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport
In de klasse GTB, was de zege voor de Tip Top Rent by NGT Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport van Arthur Peters en Kenny Herremans, die hiermee uiteraard een zeer goede zaak in het kampioenschap doen. “Het was een aangename race, met enkele leuke gevechten en we starten nu met de voorbereiding van de 24 Hours of Zolder, toch wel onze belangrijkste race van het seizoen”, aldus Arthur Peters. Peters en Herremans haalden het voor de Saber Management Racing Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport van Vanmol-Hodu. 

Afspraak nu 24 en 25 augustus voor de 24 Hours of Zolder!

Persbericht Porsche Endurance Trophy Benelux  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons