van der Horst

25H Fun Cup: Bert Longin opnieuw met Christoff Corten

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
Christoff Corten is een routinier en uithoudingsracer en dit weekend racet hij met een prototype Norma M20 FC van het Franse Krant Racing, aan de zijde van onder meer streekgenoot Bert Longin op één van de mooiste omlopen ter wereld. Dit weekend doet het duo het immers op het circuit van Spa-Francorchamps in de Ardennen.
"Ik was afwezig tijdens het openingsweekend, maar de tweede manche in Zolder, reed ik wel al mee", vertelt Corten. “We reden daar een sterke race, maar raakten betrokken in een wedstrijdincident en dienden van onderaan weer naar een plek in de top-10 op te klimmen. Ik wil dit weekend die snelheid omzetten in een klinkend resultaat, want we hebben alles aan boord om dat te doen. Deze race is meteen de laatste mogelijkheid om ons voor te bereiden op de 24 Uur van Zolder zelf, die midden augustus verreden wordt en waar ik mogelijk ook aan de start verschijn, maar definitief is er nog niets."
 
Start zaterdag net voor de middag!
 
Opgelet voor de fans, de wedstrijd van het Belcar Endurance Championship vindt plaats op zaterdag, vanaf 11u30 en dat met finish om 14u30. “We racen in het weekend van de 25 Uur VW Fun Cup”, legt Corten uit “en dus racen we op zaterdag, met trainingen en kwalificaties op vrijdag. Voor de liefhebbers is het een mooi weekend, met heel uiteenlopende competities en uiteraard is de start van de 25 Uur een leuk moment, want zo’n 100 auto’s nemen deel aan de langste race van de wereld. Zelf gaan wij er alles aan doen om sterk te scoren in het Belcar Endurance Championship en dat met het oog op het kampioenschap, want er is nog niets verloren!”

Persbericht Christoff CortenSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 10 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25H VW Fun Cup.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons