van der Horst

25H Fun Cup: De Porsche Endurance Trophy Benelux trekt naar de Ardennen

De Porsche Endurance Trophy Benelux trekt dit weekend naar de Ardennen, waar in het kader van het Belcar Endurance Championship een wedstrijd van drie uur op 'het mooiste circuit ter wereld' zal worden afgewerkt, net voor de start van de 25 Uur VW Fun Cup. Een kleine tiental Porsches neemt het tegen elkaar op tijdens deze enige race van het seizoen 2019 op Circuit Spa-Francorchamps.
In afwezigheid van Fred Bouvy en Damien Coens, die met hun Porsche 911 GT3 Cup van No Speed Limit de start van het seizoen hadden gedomineerd, zal de strijd in Klasse 911 meer dan ooit open zijn. Aan het stuur van de bolide van Thems Racing by EMG Motorsport erven Nicolas Vandierendock en Filip Teunkens logischerwijs de favorietenrol, na bij de eerste drie races van het seizoen – allemaal op Circuit Zolder – telkens op het podium te zijn gefinisht. In Spa krijgen ze ook het gezelschap van de snelle Bas Schouten.
 
“We vinden het afhaken van Fred Bouvy en Damien Coens ontzettend jammer”, stelt Nicolas Vandierendonck. “Indien het zou regenen, zou het nog een leuke wedstrijd kunnen worden, want de Caymans staan er voor bekend dat ze op een natte omloop goed uit de voeten kunnen en in die omstandigheden speelt het vermogen een minder grote rol.”
 
Twee andere teams hopen van deze wedstrijd over drie uur gebruik te maken om een eerste zege te veroveren. Wim Meulders, vaste waarde in de Porsche Carrera Cup Benelux, deelt met Rik Renmans opnieuw een Porsche uit de ateliers van Speedlover. Na bij de laatste wedstrijd in het kader van de Zolder Superprix van het podium te hebben geproefd, heeft het duo zin in meer. Noteren we ook de terugkeer van de Nederlandse vader en zoon Johan en Michael Van Peperzeel, aan het stuur van de Porsche 911 GT3 Cup van PG Motorsport. 

De Redants domineren, maar…
 
Voor de deelnemers aan de Cayman Clubsport Klasse vormt Spa-Francorchamps al de vierde meeting van het seizoen, want de nieuwe Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport waren begin juni ook al van de partij in Zandvoort, in het kader van de STWC-races. Ze hebben in totaal dus al vijf wedstrijden achter de rug, en één team wist er al vier te winnen. Het familiale RED ANT Racing, bestaande uit vader Bert Redant en zijn zonen Ayrton en Yannick, wisten het eerste deel van het seizoen duidelijk te domineren.
 
Toch moet worden benadrukt dat de tegenstanders van het Belgische trio in Zandvoort met heel wat pech af te rekenen kregen. De Nederlanders Niels Nipperus en Lars Poell (aan de slag voor PG Motorsport) hebben duidelijk het potentieel om voor de zege te strijden. Bij DVB Racing verloopt de kennismaking met de nieuwe auto heel wat vlotter. Na twee tweede plaatsen op het duinencircuit bezetten Ad Geerts en Sven Van Laere de tweede plaats in het kampioenschap. Zij krijgen het gezelschap van Luc Vanderfeesten en zijn vast van plan om van deze uitstap naar de Ardennen gebruik te maken om een eerste zege te laten optekenen. Tenslotte is er nog de Nederlandse formatie GP Elite, zoals steeds met de #701 voor de familie Goddijn. In afwezigheid van Harold krijgt Alexander dit weekend Paul Van Splunteren als teammaat.
 
De vrije trainingen voor de Belcar en de Porsche Endurance Trophy Beneluxworden deze vrijdag afgewerkt, om 9u30. 's Namiddags (14u10) zijn er dan de kwalificaties, de start van de race wordt op zaterdag gegeven, om 11u30.

Persbericht Porsche Endurance Trophy BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 10 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25H VW Fun Cup.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons