van der Horst

25H Fun Cup: De Wilde oogst gretig in Spa

Lucas Van Eijndhoven voor John de Wilde
Lucas Van Eijndhoven voor John de Wilde
De Porsche Sprint Trophy Benelux sloeg dit weekend zijn tenten op in Spa-Francorchamps, voor drie wedstrijden in het voorprogramma van de 25 Uur VW Fun Cup.
  • Hamofa Performance
Incident in La Source race 1
Incident in La Source race 1
Al bij de start van de eerste wedstrijd viel meteen een belangrijk koersfeit te noteren: polesitter Lucas van Eijndhoven (JW Raceservice) kwam in La Source in aanraking met Jos Janssen (JJ Racing) en Gilles Smits (Speedlover). Voor de jonge Nederlander zat de wedstrijd er meteen op en John de Wilde maakte van de situatie gebruik om voorin een kloof te slaan. De concurrentie zou hem pas bij de finish terugzien… Gilles Smits, lange tijd op de tweede plaats, viel in de slotronde zonder brandstof. Zo schoof Wim Meulders (Speedlover) door naar de eerste ereplaats. Jos Jansen (JJ Racing) vervolledigde het podium, voor nieuwkomer Marcel Van Berlo (Bas Koeten Racing) en Benjamin Paque (Speedlover).

Lucas Van Eijndhoven
Lucas Van Eijndhoven
Op zaterdagochtend aasde polesitter Lucas Van Eijndhoven op revanche. Hoewel John de Wilde een betere start nam, wist Van Eijndhoven na vier ronden opnieuw de eerste plaats te bezetten, om die nadien niet meer af te staan. John de Wilde moest tevreden met de tweede plaats. Achter de twee kemphanen kwamen Gilles Smits, Wim Meulders, Jos Jansen, Marcel Van Berlo en Benjamin Paque in die volgorde over de streep.

Gilles Smits - Speedlover
Gilles Smits - Speedlover
De startproblemen van Lucas Van Eijndhoven waren echter nog niet afgelopen. Bij aanvang van de Long Race ging de polesitter in La Source onmiddellijk achterstevoren. Gilles Smits schoot als leider de Raidillon op, maar eerst teammaat John de Wilde en dan Jos Janssen en Lucas Van Eijndhoven wisten hem te passeren. Na zijn fout in de openingsronde zorgde de Nederlander voor het spektakel, om uiteindelijk als tweede over de eindstreep te rijden. In de officiële uitslag wordt Lucas echter als derde opgenomen, na een tijdstraf wegens het niet respecteren van de track limits. En omdat Jos Janssen op enkele ronden van het eind lek reed, was het uiteindelijk toch Gilles Smits die de zilveren medaille in ontvangst mocht nemen.

Benjamin Paque - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport
Benjamin Paque - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport
John de Wilde scoorde na afloop van deze bewogen race zijn tweede zege op drie en beschikt nu over een ruime voorsprong in de tussenstand. De top 5 wordt er vervolledigd door Gilles Smits, Lucas Van Eijndhoven, Marcel Van Berlo en Wim Meulders. De 16-jarige Benjamin Paque zette aan het stuur van zijn Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport zijn leerschool in de Clubsport Division verder.

Na de zomerpauze maakt de Porsche Sprint Trophy Benelux opnieuw zijn opwachting in Spa-Francorchamps, op 25 en 26 september.

Porsche Sprint Trophy BeneluxSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Sprint Challenge Benelux op maandag 12 juli 2021.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons