van der Horst

25H Fun Cup: Dubbel voor Steven Maris in de Belcar Skylimit Sprint Cup

Steven Maris - BMW E36 M3
Steven Maris - BMW E36 M3
Ook op het circuit van Spa-Francorchamps stond er geen maat op Steven Maris (BMW E36 M3), hij won de beide races in het voorprogramma van de 25 Hours Fun Cup. Tom Van Eenaeme (Renault Clio 4 Cup) won in beide races de klasse 4 en werd zelfs tweede in de eerste race.
Tom van Eenaeme - Renault Clio 4 Cup
Tom van Eenaeme - Renault Clio 4 Cup
Steven Maris is de sterke man in de Belcar Skylimit Sprint Cup dit jaar, hij rijgt de overwinningen aan elkaar. Ook zo op het circuit van Francorchamps waar hij beide races won. In de eerste race had hij 3.613 seconde voorsprong op een ontketende Van Eenaeme, die de klasse 4 won. Olivier Meurens (SEAT Toledo) volgde op de derde plaats, maar had al bijna een minuut achterstand op de winnaar. Raf Beliën (BMW 120D) en Davy Cooreman (Honda CRX) maakten de top vijf vol. Daniel Donkels (Renault Clio 2) was primus in klasse 3, Niels van Gompel (Renault Clio) won de klasse 2 terwijl Lucas Wijnant (Peugeot 206 GTi) de beste was in klasse 1.
 
Raf Beliën - BMW 120D
Raf Beliën - BMW 120D
Ook race 2 werd gewonnen door Maris die ditmaal een kleine voorsprong had op de BMW 120D van Raf Beliën. Michel Smulders (BMW E36) mocht mee het podium op. Olivier Meurens was ditmaal vierde. Van Eenaeme won nogmaals de klasse 4 en werd vijfde algemeen. Wouter Manderveld (Renault Clio) finishte als zesde en tweede in de klasse 4. Kevin Kuepper (BMW e46) zegevierde in de klasse 3 voor Dirk De Bock (BMW 330i). Ken Peeters (BMW 120D) haalde het in de klasse 2 en Milan Feytons stuurde de Peugeot naar een nieuwe zege in klasse 1.

Foto's: Niels Vaeck
 



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons