van der Horst

25H Fun Cup: Een snel drietal en een opvallende livery voor Compact Machinery by Leader

Leader Racing - VW Fun Cup
Leader Racing - VW Fun Cup
Het is het verhaal van een van de kleinere teams uit de discipline dat volgende week mikt op een podiumplaats in de Hankook 25 Hours VW Fun Cup. Benoit Dupont, Tristan Földesi en Edouard Chevalier vertegenwoordigen op het Circuit de Spa-Francorchamps de – nieuwe – kleuren van Leader Racing en hopen met de #465 de favorieten op de knieën te krijgen.
Wie wil schitteren tijdens de Hankook 25 Hours VW Fun Cup, heeft niet alleen een geolied team en een betrouwbare wagen nodig, maar ook rijders die perfect op elkaar zijn ingespeeld. Net om die reden komt de #465 Compact Machinery by Leader op 10 en 11 juli aan de start met dezelfde drie rijders die samen de wedstrijden van het seizoen 2021 hebben betwist. Een bewuste, strategische keuze volgens Edouard Chevalier, die het team vanaf het Franco Fun Festival vervoegde: “Natuurlijk wordt het een fysieke uitdaging, maar anderzijds zal ons dat ertoe aanzetten om niet vanaf het begin als gekken aan te vallen en onnodige risico’s te nemen. Bovendien is het niet altijd vanzelfsprekend om een vierde of vijfde rijder te verwelkomen: wij kennen elkaar door en door, vormen een complementair trio en zullen elkaar nooit met de vinger wijzen. Voor mij is het menselijke aspect erg belangrijk en dit project laat me dan ook weer plezier beleven aan de autosport.”
 
Mikken op het podium
 
Een blik op de rondetijden in de VW Fun Cup powered by Hankook 2021 heeft aangetoond dat Tristan Földesi een van de revelaties van het huidige seizoen mag genoemd worden. De jonge Luikenaar werd afgelopen winter opgevist door Benoit Dupont en heeft dat vertrouwen allerminst beschaamd. “Na een seizoen met amper wedstrijden ben ik erg dankbaar voor de kans om vooraan mee te spelen in de VW Fun Cup en de 25 Hours”, geeft Földesi aan. “Het zou een droom zijn om op vrijdag de pole positie te veroveren. We willen in ieder geval zover mogelijk vooraan starten om incidenten in de openingsfase te vermijden, al hebben we wel een nadeel ten opzichte van de grotere teams, die verschillende topwagens aan de start brengen en kunnen samenwerken om een snelle rondetijd neer te zetten.”
 
Oorspronkelijk was het niet de bedoeling om alle wedstrijden voorafgaand aan de 25 Hours af te werken, maar de toevoeging van de races in Zandvoort en Spa-Francorchamps aan het programma heeft het drietal een ideale voorbereiding bezorgd voor de langste race van het seizoen. Bovendien werd tijdens een testdag in de Ardennen onlangs heel wat progressie geboekt met de afstelling van de #465.
 
Opvallen met nieuwe livery
 
Ter gelegenheid van het hoogtepunt van het seizoen wordt de #465 uitgerust met een prachtige nieuwe jurk die ongetwijfeld niet onopgemerkt zal voorbijgaan. “Ik moet daarvoor Maarten Vranckx en Steve Vanbellingen van Amaze Design bedanken voor hun hulp om onze VW Fun Cup in de kijker te zetten”, onderlijnt Benoit Dupont, de bezieler van het project. “Uiteraard was dit alles ook niet mogelijk geweest zonder de inzet van Philippe Willems en Baudoin Feron van Leader Racing, die bergen verzetten ondanks hun beperkte middelen. Daarnaast moet ik ook mijn partners bedanken, want we weten allemaal dat autosport zonder hun steun niet mogelijk is.”
 
Ondanks de stevige tegenstand, geeft het drietal van Leader Racing een ambitieuze indruk. “We willen inderdaad ambitieus zijn en zeggen dat we willen winnen, maar we beseffen dat dat allesbehalve eenvoudig zal zijn”, klinkt het bij de Antwerpenaar met een karrenvracht aan ervaring in uithoudingsraces. “Daarom mikken we volgende week vooral op een podiumplaats. Na de 25 Hours werken we nog één wedstrijd af, om vervolgens volledig te focussen op 2022, waar we met hetzelfde team aan de start willen komen. Dit prachtige avontuur zal nog lang duren!”

VW Fun Cup
   • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons