van der Horst

25H Fun Cup: Evren Yondem leider na eerste helft BGDC race

Evren Yondem (Porsche 992 GT3) op de eerste lijn naast de Almeras Porsche
Evren Yondem (Porsche 992 GT3) op de eerste lijn naast de Almeras Porsche
Ook de Hundred Series by BGDC komt in actie tijdens het weekend van de 25 Hours Fun Cup op het circuit van Spa-Francorchamps. Er wordt een race over 200 minuten verreden die echter afgewerkt wordt in twee races van ieder 100 minuten. Na de eerste race op vrijdag staat Evren Yondem (Porsche 992 GT3 Cup) op kop.
Pech voor de Saxo op de grid
Pech voor de Saxo op de grid
Er heerste op de grid heel wat verwarring over de juiste plaatsing van de wagens, waardoor het opstellen veel tijd in beslag nam. Dit werd de Citroën Saxo van Lambert/Lambert fataal, de motor oververhitte nog voor de start. Uiteindelijk werd de start toch gegeven en 28 wagens stoven op de La Source bocht af. Het beloofde een spannende race te worden maar helaas twee lange safety car periodes en nog een FCY zorgden voor lange onderbrekingen. Uiteindelijk werd de race zelfs afgevlagd met de safety car op de baan.

VDS Racing Adventures - MARC Cars Focus V8
VDS Racing Adventures - MARC Cars Focus V8
De Almeras Porsche 992 GT3 Cup van Gérard Tremblay/Pierre Martinet/Alessandro Ghiretti startte van op de pole maar het was een ontketende Nathan Vanspringel die de VDS Racing Adventures MARC Cars Focus in het begin van de wedstrijd naar de koppositie bracht. Helaas zou Raphaël van der Straten later de wagen in de grindbak zetten, waardoor deze terugviel naar een plaats in het middenveld.

Olivier Dons - Speedlover Porsche 992 GT3 Cup
Olivier Dons - Speedlover Porsche 992 GT3 Cup
Het waren de Porsche Cups die alzo de wedstrijd in handen namen en na 100 minuten was het de 992 GT3 van Evren Yondem die de leiding had voor het Speedlover exemplaar van Olivier Dons en de 991 van Van Perperzeel/Van Peperzeel/Frankenhout. Daarachter kregen we twee Porsche Cayman, die van Geeris/Wite en het Q1 Trackracing exemplaar van Chokshi/Vandierendonck. De Cupra van Hoogwerf/Teirlinck is de eerste niet Porsche op de zesde plaats. Zaterdag wordt over 100 minuten de tweede helft van de race betwist.

Foto's: Niels Vaeck
 



  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons