van der Horst

25H Fun Cup: John de Wilde en Colin Caresani eerste winnaars in de Benelux Racing Series

John de Wilde - SpeedLover Porsche 911 GT3 Cup
John de Wilde - SpeedLover Porsche 911 GT3 Cup
In het voorprogramma van de 25 Hours VW Fun Cup werkt de Benelux Racing Series haar derde manche af. De eerste sprintrace werd al vrijdag afgewerkt en zag de zege van John de Wilde (Speedlover) in de Porsche Sprint Trophy Benelux en die van Colin Caresani (Bas Koeten Racing) in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux.
  • St. Paul
Start race 1 Benelux Racing Series Spa Francorchamps
Start race 1 Benelux Racing Series Spa Francorchamps
Lucas van Eijndhoven (#TeamPGZ by JW RaceService) zette de snelste tijd neer in de kwalificatie, maar bij de start kwam de Nederlander slecht weg en zag de Wilde, die al tweede was gestart, de leiding nemen nog voor de eerste bocht. In het geharrewar in de La Source bocht raakte de wagen van Van Eijndhoven beschadigd en wat verder moest de Nederlander zijn wagen aan de kant zetten.

Jos Jansen
Jos Jansen
Ook Jos Jansen ging dwars in de eerste bocht maar hij kon zijn race verderzetten en zou nog derde worden. De Wilde lag  nu comfortabel op kop en reed naar een nieuwe zege die zijn leidersplaats in het kampioenschap nog versterkte. Uiteindelijk werd Wim Meulders als tweede gekwalificeerd nadat verscheidene rijders strafseconden opliepen voor het niet respecteren van de track limits.

Fred Caprasse - Bilia Emond
Fred Caprasse - Bilia Emond
Ook in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux ging het al in de eerste bocht mis en verloren we ook de van op de pole gestarte wagen. Fred Caprasse (Bilia Emond) toonde zich de snelste in de kwalificatie maar werd in La Source aangereden door Giovanni Scamardi en zag zijn race eindign nog voor ze goed begonnen was.

Colin Caresani - Bas Koeten Racing
Colin Caresani - Bas Koeten Racing
De Nederlander Colin Caresani, die zijn debuut maakte in de serie, profiteerde van het incident om de leiding te nemen en wist gans de race de opzittende Stienes Longin (PK Carsport) achter zich te houden. Tom Van Rompuy (VR Racing by Qvick Motors) wist de derde plaats te bemachtigen. Zaterdag staat er nog een sprintrace over 25 minuten op het programma gevolgd door de endurance race over 55 minuten.

Foto's: Niels Vaeck
   • Dreamdrive

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons