van der Horst

25H Fun Cup: Kasteeljongens aan het feest in de Ardennen

Yardy Hoogwerf - Cupra Leon
Yardy Hoogwerf - Cupra Leon
Een maand geleden stonden Team VDB en Yardy Hoogwerf in Spa nog aan de start van de Supercar Challenge. Afgelopen weekend tekenden ze opnieuw present op de Ardense omloop, dit keer voor de Belcar Skylimit Sprint Cup. De organisatoren slaagden erin om maar liefst 54 wagens aan de start te krijgen. De Kasteeljongens mochten een tweede plaats en een overwinning meenemen richting Laarne.
"Spa is altijd een feest," aldus de snelle Nederlander Yardy Hoogwerf. "Er is geen circuit waar ik liever kom. Toen we Spa op de agenda zagen van de Belcar Skylimit Sprint Cup in het kader van de 25h Fun Cup, twijfelden we niet om deze wedstrijd aan onze kalender toe te voegen. Deze organisatie levert echt prima werk. 54 auto’s krijg je niet zomaar aan de start. Dat is de verdienste van de hele crew."

Yardy Hoogwerf - Cupra Leon
Yardy Hoogwerf - Cupra Leon
Met twee kwalificatiesessies en twee races van 30 minuten was het een weekend met een echt sprintkarakter. De Belcar Skylimit Sprint Cup werkt met normtijden om de competitiviteit binnen de klassen zo hoog mogelijk te houden. Door het nieuwe asfalt in Spa dook de Cupra in de eerste kwalificatiesessie onder die normtijd. Het reglement is in dat geval duidelijk: helemaal achteraan het veld starten. Bij de tweede sessie tegen de klok kon wel de eerste startplek verzilverd worden.

Race 1 werd dus gestart vanaf plaats 54, een serieuze uitdaging. Na een indrukwekkende inhaalrace kon in de laatste ronde nog de tweede plaats gewonnen worden. Gewezen doelman Ruud Boffin reed in zijn BMW M4 GT4 een sterke race en pakte verdiend de overwinning. De Duitser Bernd Kuepper ging mee het podium op als derde.

De omstandigheden voor race 2, net voor de start van de 25h Fun Cup, waren helemaal anders. Vertrekken vanaf pole na een regenbui net voor de race. De bandenkeuzes op de grid waren heel divers. Zo kon je zowel slicks, intermediates als regenbanden onderscheiden. Hoogwerf besloot op slicks van start te gaan. Dat zorgde voor een spannende strijd aan het begin van de wedstrijd met enkele BMW’s die op regenbanden startten. De opvallende Cupra kende daardoor een korte terugval naar plaats 3.

Yardy Hoogwerf - Cupra Leon
Yardy Hoogwerf - Cupra Leon
Met een opdrogende racelijn kwam de gemaakte bandenkeuze tot zijn recht. Zo kon de Spaanse bolide een kloofje slaan. Toch waren het Steven Maris in zijn BMW M3 en Ruud Boffin in de M4 die slag om slinger voor het snelste racerondje tekenden. Het duurde uiteindelijk tot de laatste wedstrijdronde voordat de Rotterdammer van Team VDB zich bovenaan deze strijd kon nesten. Een overwinning, vóór Bart Lievens en Steven Maris, en de snelste wedstrijdronde vormden het orgelpunt van een mooi en vooral sfeervol raceweekend tijdens de vierde manche van de Belcar Skylimit Sprint Cup in Spa.

Persbericht Team VDB  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons