van der Horst

25H Fun Cup: Magisch decor voor Porsche Sprint Trophy Benelux

Kalender Porsche Sprint Trophy Benelux 2021
Kalender Porsche Sprint Trophy Benelux 2021
Op enkele uren voor de start van de derde meeting van het kampioenschap staan de deelnemers aan de Porsche Sprint Trophy Benelux te trappelen van ongeduld. En met reden! Dit weekend kunnen ze, in het voorprogramma van de 25 Uur VW Fun Cup in Spa-Francorchamps, in actie komen op het mooiste circuit ter wereld. Op het programma staan bijna 200 minuten track time, waarbij twee sprints van 25 minuten en een Long Race van 55 minuten. Kwestie van met volle teugen van de Ardense omloop te kunnen genieten!
  • STX Motorhomes

De kans is groot dat er in de drie races hard zal worden gestreden. Na afloop van deze derde van vijf meetings die dit jaar op de kalender staan is het seizoen net over halfweg. Titelkandidaten kunnen zich dus geen fouten meer veroorloven.

Als leider in de tussenstand kan John de Wilde (Speedlover) dit weekend zijn voorsprong uitdiepen. Hij beseft echter terdege dat dat geen sinecure wordt, want alle tegenstanders willen hun kansen op de titel gaaf houden. Bij hen onder andere Lucas van Eijndhoven (JW Raceservice). Bij de vorige meeting in Zandvoort wist de jonge Nederlander de hoge verwachtingen in te lossen, en zowel de eerste sprintrace als de Long Race op zijn naam te schrijven. Kan hij in Spa-Francorchamps even sterk voor de dag komen? Op een tracé dat hij door en door kent wil immers ook Gilles Smits (Speedlover) zich in de kijker rijden! De man uit Waver wist dit jaar al een race in Zolder te winnen, en vormt in de tussenstand een ernstige bedreiging voor zijn teamgenoot.

Verrassingen maken echter integraal deel uit van de autosport en dus ook van de Porsche Sprint Trophy Benelux. Of het nu om Jos Jansen (JJ Racing) dan wel om Wim Meulders gaat, beide rijders wisten dit jaar al in de top 3 te finishen. Ze moeten dus zeker in de gaten worden gehouden, net zoals het debuut van de Nederlandse gentleman driver Marcel van Berlo (Bas Koeten Racing). De vader van Glenn en Kay beschikt al over enige ervaring met de Porsche 911 GT3 Cup, opgedaan in de enduranceracerij, en kan dus een kandidaat voor de podiumplaatsen worden.

In de Clubsport Division maakt Benjamin Paque zijn comeback, na eerder logischerwijze prioriteit te hebben gegeven aan zijn schoolexamens. De 16-jarige Luikenaar kan zijn leerschool aan het stuur van de Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport uit de Speedlover-ateliers in een prestigieus kader verder zetten.

De rijders zijn er klaar voor, de motoren mogen brullen! Na twee vrije trainingen volgen de kwalificaties op vrijdag (13u35-14u10). Enkele uren later (17u15) wordt al de start van de eerste race van het weekend gegeven. De tweede sprintrace staat op zaterdag om 10 uur op het programma, de Long Race wordt om 14 uur afgewerkt.

Porsche Sprint Trophy Benelux

 
Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Sprint Challenge Benelux op donderdag 8 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hankook 25 Hours VW Fun Cup.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons