van der Horst

25H Fun Cup: Pole positie en nieuw record voor Visnovsky (#260 McDonald’s Racing by Comtoyou)

McDonald’s Racing by Comtoyou - VW Fun Cup
McDonald’s Racing by Comtoyou - VW Fun Cup
Het is een explosieve kwalificatiesessie geworden voor de Hankook 25 Hours VW Fun Cup! Vanaf de eerste minuten gingen de gebruikelijke tenoren van de VW Fun Cup meteen op zoek naar een snelle rondetijd op het Circuit de Spa-Francorchamps. Ogenblikkelijk werd het ronderecord meteen verschillende keren gebroken. Uiteindelijk ging de hoofdprijs, voor vier duizendste seconde, naar Benoit Visnovsky op de #260 McDonald’s by Comtoyou. De rijder uit Wauthier-Braine had 2’55”117 nodig om een nieuwe ronderecord neer te zetten voor de VW Fun Cup.
Tristan Földesi
Tristan Földesi
“Gisteren al had ik een sterke ronde gereden”, vertrouwde de winnaar van de Hankook Qualifying Trophy toe. “Vandaag lukt mij dat opnieuw, maar bovendien kon ik profiteren van een stevige slipstream. Ik had niet verwacht om op pole te staan, en al zeker niet met vier duizendste seconde voorsprong, maar het maakt me uiteraard heel gelukkig.” Tristan Földesi had aangekondigd vooraan te willen meespelen en heeft woord gehouden, al zou het niet verrassend zijn dat de rijder uit Crisnée een bittere nasmaak overhoudt aan het minieme verschil met de pole positie. De #465 Compact Mahinery by Leader kwam uiteindelijk slechts… 15 centimeter tekort op het circuit van zeven kilometer!
 
CG Racing - VW Fun Cup
CG Racing - VW Fun Cup
Claudio Cappelli (8Ks Warner Experience), op 83 duizendste seconde, kwam eveneens een zucht tekort om de prestigieuze pole positie te veroveren, maar de Italiaan deed wel beter dan William Godefroid (#219 CG Racing) en Ulysse De Pauw (#2 DRM Autographe Fun), respectievelijk op 111 en 169 duizendste seconde. Na een bijzonder intense sessie eindigden elf wagens binnen dezelfde seconde.
 
Milo Racing - VW Fun Cup
Milo Racing - VW Fun Cup
De pole positie in de Biplace-categorie was voor Kevin Balthazar op de #356 Milo Racing (René Brugmans-Nicolas Bever-Guillaume Germis-Anthony Lambert-Xavier Baugnet-Kevin Balthazar-Christophe Nivarlet), voor de #355 Publicentive (Thierry Marville-Jean-Michel Mahy-Lyssia Baudet-Christian Gengoux) en de #365 Carpass LRE by DRM (Stéphane Lémeret-Miguel Coppieters-Philippe Reynens-Édouard de Braekeleer-Maxime Pasture-Gautier Engisch-Ulysse De Pauw).
 
25H VW Fun Cup 2021
25H VW Fun Cup 2021
Het vervolg van het programma voor de Hankook 25 Hours VW Fun Cup bestaat uit een vrije oefensessie van drie uur deze vrijdag vanaf 18 uur, voor een warm-up van 10.35u tot 11.05u op zaterdag. De start van de race wordt gegeven om 16 uur. De wedstrijd is rechtstreeks en integraal te volgen op de site www.vwfuncup.eu, op RTBF Auvio en meermaal op Védia, de regionale televisie voor de streek van Verviers en de Oostkantons.

VW Fun Cup

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op vrijdag 9 juli 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hankook 25 Hours VW Fun Cup.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons