van der Horst

25H Fun Cup: Pole voor de PK Carsport Audi R8 LMS GT2

PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
PK Carsport - Audi R8 LMS GT2
Onder wisselende weersomstandigheden vond vrijdagnamiddag op het circuit van Francorchamps de kwalificatie voor de wedstrijd van het Belcar Endurance kampioenschap plaats. Gedurende de 45 minuten durende sessie was er echter niemand opgewassen tegenover de PK Carsport Audi R8 LMS GT2. Stienes Longin zette resoluut een tijd van 2:20.015 op de tabellen en net toen hij het stuur aan Bert Longin doorgaf begon het te regenen waardoor niemand nog een poging waagde om zijn tijd te verbeteren.
GTE Racing - Cupra TCR
GTE Racing - Cupra TCR
De enige wagen die een vuist kon maken tegen de Audi was de Belgium Racing Team Porsche 992 GT3 Cup van Dylan Derdaele en Jan Lauryssen, maar alle tijden van de wagen werden geschrapt wegens het overschrijden van de tracklimits. Hetzelfde overkwam de GTE Racing Cupra TCR die ook alle rondetijden zag geschrapt nadat de wagen de tweede tijd realiseerde in TA na de Audi RS3 LMS TCR van VP Racing.

Q1 Trackracing - Porsche 992 GT3 Cup
Q1 Trackracing - Porsche 992 GT3 Cup
Op de eerste startlijn naast de PK Carsport Audi zal de Q1 Trackracing Porsche 992 GT3 Cup van Teunkens/Raducanu plaats nemen nadat ook de rondetijden van de YDM-Racing Porsche geschrapt werden. De Porsche van de familie Meurens vertrekt van op de tweede startrij samen met de SpeedLover Porsche van Renmans/Meulders.
 
Tip Top by NGT - Porsche Cayman RS GT4
Tip Top by NGT - Porsche Cayman RS GT4
De Tip Top by NGT Porsche Cayman van Herremans/Peters was de snelste in de GTB klasse met een ronde in 2:28.687 en vertrekt van op de derde startrij met ernaast de VP Racing Audi van Van Pelt/Bertels die snelste was in TA (2:30.765). De snelste wagen in de TB klasse was de JJ Motorsport BMW 330i van Tom Werckx, in TC was de IC Motorsport BMW 325i van Beers/Loeman de snelste.

Update

Wegens radioproblemen is er besloten om alle geschrapte tijden terug te laten tellen, waarbij de bijhorende penalties komen te vervallen. Dit betekent dat de PK Carsport Audi R8 LMS GT2 de pole behoudt, maar wel BK-leiders Jan Lauryssen en Dylan Derdaele naast zich krijgt op de eerste startrij.

Foto's: Niels Vaeck  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons