van der Horst

25H Fun Cup: Revanche voor Fred Caprasse – De Wilde solide leider

Fred Caprasse - Bilia Emond BMW M2 CS Racing
Fred Caprasse - Bilia Emond BMW M2 CS Racing
Zij waren de pechvogels van race 1 maar Lucas van Eijndhoven (TeamPGZ by JW RaceService) en Fred Caprasse (Bilia Emond) namen zaterdagmorgen revanche door de tweede sprintrace van de Benelux Racing Series te winnen, van Eijndhoven in de Porsche Sprint Trophy Benelux en Caprasse in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux. Voor deze laatste kon de dag niet stuk nadat hij ook de zege behaalde in de endurance race terwijl John De Wilde (Speedlover) er zijn tweede zege van het weekend pakte, waarmee hij zijn eerste plaats in de puntenstand nog versterkte.
  • Historic Grand Prix Circuit Zolder
Lucas van Eijndhoven - TeamPGZ by JW RaceService
Lucas van Eijndhoven - TeamPGZ by JW RaceService
Geen problemen ditmaal voor Lucas van Eijndhoven in de tweede sprintrace van de Porsche Sprint Trophy Benelux. De Nederlander wist ditmaal John De Wilde tot aan de meet achter zich te houden. Gilles Smits (Speedlover), nog ongelukkig in de eerste race maakte het podium vol. Wim Meulders (Speedlover) en Jos jansen (JJ Racing) volgden op respectievelijk de plaatsen vier en vijf. Benjamin Paque (Speedlover Porsche Cayman GT4) was als enige deelnemer in zijn klasse natuurlijk eerste bij de GT4’s.

Steven Brams - Belgium Racing
Steven Brams - Belgium Racing
Fred Caprasse startte bij de BMW M2 CS Racing Cup Benelux van op de tweede plaats maar nog voor de eerste bocht had hij de leiding al in handen en hij zou ze niet meer afstaan. Colin Caresani (Bas Koeten Racing) probeerde het Caprasse nog moeilijk te maken maar hij moest zich tevreden stellen met de tweede plaats. Steven Brams (Belgium Racing) kwam als overwinnaar uit de strijd met Erik Qvick (VR Racing by Qvick Motors) om de laatste podiumplaats. Verder in de top vijf kregen we Belien (Belien Motorsport) en Peter Guelincks (PK Carsport).

John de Wilde - SpeedLover Porsche 911 GT3 Cup
John de Wilde - SpeedLover Porsche 911 GT3 Cup
John De Wilde was opnieuw primus in de endurance race waar hij het bij de Porsche’s haalde met een halve minuut voorsprong op teamgenoot Gilles Smits. Lucas van Eijndhoven moest zich ditmaal na 30 seconden straftijd gekregen te hebben, tevreden stellen met de laagste podiumtrede. Marcel van Berlo (Bas Koeten Racing) hiels Wim Meulders achter zich voor de vierde plaats.

Erik Qvick/Tom van Rompuy - VR Racing by Qvick Motors
Erik Qvick/Tom van Rompuy - VR Racing by Qvick Motors
Bij de BMW’s stond er opnieuw geen maat op Fred Caprasse die zijn tweede zege van de dag pakte. Een mooie prestatie was er ook voor Erik Qvick en Tom van Rompuy die er in slaagden om de tweede plaats te claimen voor VR Racing by Qvick Motors. Peter Guelinckx en Stienes Longin (PK Carsport) werden als derde geklasseerd, waarmee Longin ook verder uitloopt in de puntenstand op Giovanni Scamardi (JJ Motorsport), die als vierde eindigde. Colin Caresani (Bas Koeten Racing), die een penalty kreeg van niet minder dan 70 seconden, sloot alzo de top vijf af.

Foto's: Niels Vaeck
   • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons