van der Horst

25H Fun Cup: Steven Maris drukt stempel op kwalificaties voor de Belcar Skylimit Sprint Cup

Steven Maris - BMW E36 M3
Steven Maris - BMW E36 M3
De Belcar Skylimit Sprint Cup rijdt dit weekend in het voorprogramma van de 25 Hours Fun Cup op het circuit van Spa. Zaterdag worden er twee races afgewerkt en vrijdag werden al de kwalificaties verreden. Leider in de puntenstand Steven Maris (BMW E36 M3) zette zijn titelambities kracht bij door in beide sessies de snelste chrono neer te zetten.
Olivier Meurens - SEAT Toledo
Olivier Meurens - SEAT Toledo
Niet minder dan 40 wagens namen de piste voor de eerste kwalificatie en in de tweede waren ze nog met 35. Niettegenstaande dit grote aantal deelnemers verliepen beide sessies zonder incidenten. Steven Maris toonde zich op vrijdagmorgen de snelste met een chrono van 2:43.119 en daarmee ging hij Olivier Meurens (SEAT Toledo) en Raf Beliën (BMW 120D) vooraf met respectievelijk 0.793 en 2.733 seconde. Tom Van Eenaeme (Renault Clio 4 Cup) klokte de vierde tijd en Jeroen Daeninckx (BMW M235iR) sloot de top vijf af. Van Eenaeme was de snelste in klasse 4. In klasse 3 ging de beste tijd naar Dirk De Bock (BMW 330i), Laurens Cloots (Mazda MX-5) was primus in klasse 2 en Wijnant (Peugeot 206 GTI) voerde de klasse 1 aan.

Tom Van Eenaeme - Renault Clio 4 Cup
Tom Van Eenaeme - Renault Clio 4 Cup
Bij de start van de tweede sessie vielen er enkele druppels uit de hemel maar de regen stopte al snel waardoor de sessie verder zonder problemen op een droge piste verliep. Weer was Maris de snelste nu in 2:43.453. Achter hem volgden Beliën en Meurens. Kevin De Regt (BMW 130i) was vierde snelste en hij was daarmee de beste in klasse 4 voo Van Eenaeme. De Bock voerde opnieuw de tabellenaan in klasse 3, terwijl in klasse 2 nu de beste chrono naar Tom Vanderheyden (Ford Fiesta) ging. In klasse 1 was de beste chrono opnieuw voor de Peugeot 206 GTI.

Foto's: Niels Vaeck
 



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons