van der Horst

25H Fun Cup: Tweede zege op rij voor Jan Lauryssen en Dylan Derdaele!

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Jan Lauryssen en Dylan Derdaele hebben met een tweede opeenvolgende zege hun leidersplaats in het Belcar Endurance Championship en de Porsche Endurance Trophy Benelux verstevigd. De Belgium Racing Porsche #99 won soeverein na 125 minuten racen in het voorprogramma van de 25 Hours Fun Cup.

Na een tweede plaats bij de seizoensopener in Circuit Zolder en een zege twee weken geleden op diezelfde Limburgse omloop, waren de verwachtingen bij Belgium Racing Team hooggespannen voor de enige afspraak dit seizoen op de F1-omloop in Spa-Francorchamps. De Porsche 911 GT3 Cup kwalificeerde zich op de eerste startrij en zou nog in de openingsronde doorstoten naar de leiding.

Podium na Belcar Spa 2024
Podium na Belcar Spa 2024
Dylan Derdaele vertrok met het mes tussen de tanden vanaf de eerste startij, “Iedereen bij Belgium Racing was supergemotiveerd na onze zege in juni. Het strategisch plan voor dit weekend was daarom ook een doordrukje van onze aanpak in Zolder. Ik maakte een goede start, maar geraakte in eerste instantie niet voorbij Stienes Longin in de PK Carsport Audi. Ik voelde echter meteen in de eerste bochtencombinaties van de openingsronde dat ik gevoelig sneller was. Je moet het ijzer smeden als het heet is en dus trachtte ik te passeren, maar Longin hield de deur telkens dicht. In Speakers Corner ging hij echter iets te breed, maar ik wilde contact vermijden en besloot een inhaalpoging te wagen in de daaropvolgende bocht, mede ook omdat hij een gaatje leek te laten. Hij stuurde echter in, waardoor we elkaar raakten. Bijzonder jammer, misschien een inschattingsfout, maar als racepiloot ga je om het verschil te maken. Na die tik was het gevoel in onze auto niet meer hetzelfde, maar ik ben niettemin blij dat we onze tweede zege dit seizoen konden claimen.”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“Je wil uiteraard altijd een incident op de piste vermijden en in die zin is het jammer dat het tot een aanrijding komt tussen de twee protagonisten in de race”, erkent Jan Lauryssen. “De Audi is evenwel een auto die enkele seconden per ronde sneller kan rijden dan wij. Daarom opteerden wij ervoor om vanaf het begin aan te vallen, maar uiteraard maakte een aanrijding geen deel uit van het plan. Dylan en ik bewijzen dit seizoen ook dat we een snel duo zijn en dus wilden we op de baan strijden om de leidersplaats. We richten het vizier nu op de 24 Hours of Zolder, waar we met een sterke bezetting een gooi willen doen naar de algemene zege. Dat zou mijn eerste overwinning zijn en tevens de vijfde voor Dylan en het Belgium Racing Team; een enorme motivatie.”

Alvorens Belgium Racing Team in het laatste weekend van augustus naar de 24 Hours of Zolder trekt, is er deze week nog de derde afspraak in de Porsche Sprint Challenge Benelux, in het Noord-Nederlandse Assen. Michael Cool gaat op woensdag 10 juli op zoek naar zijn tweede zege van het seizoen.


Persbericht Belgium Racing Team - Foto's: Porsche Endurance Trophy Benelux / Bram Machiels  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons