van der Horst

25H Fun Cup: Bert Longin: “We zullen er alles aan doen om de wedstrijd te winnen”

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
Dit weekend staat op het Circuit van Spa-Francorchamps de derde manche van het Belcar Endurance Championship 2019 geprogrammeerd, in het voorprogramma van de immer populaire 25 Uur VW Fun Cup. Het zijn opnieuw Bert Longin en Christoff Corten die het stuur van de #11 Krafft Racing Norma M20 delen, en het duo heeft maar één doel voor ogen: een tweede seizoenszege behalen.
  • Prospeed Competition
Na twee Belcar-meetings (en drie races) in Zolder trekt het nationale uithoudingskampioenschap volgend weekend richting de Ardennen, voor een wedstrijd over drie uur op het circuit van Spa-Francorchamps. Na de twee Limburgse manches staat de #11 Krafft Racing Norma M20 ex-aequo vierde in de algemene Belcar-tussenstand en tweede in de Belcar 1 klasserangschikking. Bert Longin en Christoff Corten willen er alles aan doen om het verschil met de kop op zijn minst te verkleinen.

“Deze keer kloppen we die jongens van Russell Racing by PK Carsport”, stelt Bert Longin met een strijdvaardige grijns. “Tijdens de Zolderse Superprix kwamen we al heel dicht bij de overwinning, maar toen zorgde een ongelukkige aanrijding voor een andere afloop. We hebben dus een steekje laten vallen, maar dat zal ons geen tweede keer overkomen. In Spa zullen we er alles aan doen om te winnen.”

De Ardense omloop zou zijn beruchte reputatie dit weekend wel eens alle eer kunnen aandoen, want er wordt regen verwacht in Francorchamps.

“Zoveel te beter”, stelt Longin zonder aarzelen. “Dat is zeker geen nadeel voor ons. Donderdag hebben we nog een test in Spa ingelast, zodat we helemaal klaar zullen zijn voor de wedstrijd over drie uur.”

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
Omdat Stienes Longin dit weekend aan de slag gaat tijdens de NASCAR-meeting in het Nederlandse Venray deelt Longin sr. net zoals tijdens de Zolderse Superprix het stuur met Christoff Corten. Die blikt nog even terug op de meeting van begin juni. “Een positieve ervaring”, stelt Corten. “Ik kende de Norma uiteraard al een beetje van vorig jaar en ik was ontzettend aangenaam verrast door de mensen van Krafft Racing. Zij verkopen geen show, blazen niet hoog van de toren, maar leveren professioneel werk af, waardoor wij voor een goed resultaat kunnen gaan. Ik verwacht dat we in Spa op ons elan verder kunnen gaan. Winnen is het enige wat telt zaterdag.”

De vrije trainingen voor de derde meeting van het Belcar Endurance Championship worden op vrijdag afgewerkt, om 9u30. 's Namiddags (14u10) zijn er dan de kwalificaties, de start van de race wordt op zaterdag gegeven, om 11u30.
Noteren we nog dat Bert Longin na afloop van de Belcar-race spoorslags richting Zandvoort trekt, waar hij zondag beide races van de Ford Fiesta Sprint Cup afwerkt.

Persbericht Longin Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 11 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25H VW Fun Cup.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons