van der Horst

25H Spa: Nuttige info vanwege de organisatoren

BE Trophy 2013
BE Trophy 2013
De 25 Hours of Francorchamps zijn donderdag gestart met de technische keuring die in de loop van de namiddag plaatsvond in Stavelot. Alle deelnemende auto’s zijn onder begeleiding in één groot konvooi van de paddock afgezakt naar hartje Stavelot om… twee uur later via dezelfde weg – met opnieuw een passage op een gedeelte van het oude circuit - maar in tegenovergestelde richting, terug te keren naar de paddock van wat nog altijd bekend staat als het “mooiste circuit ter wereld”.
Vrijdag begint het ernstige werk met de eerste oefenritten. En daar spreken we niet langer van paraderen, maar is het de chrono die telt !

Wat we zeker moeten weten…

KWALIFICATIES : twee sessies van 120 minuten staan er op het programma op vrijdag 12 juli (10u35-12u35 et 14u35-16u35).
 
SUPERPOLE : deze wordt betwist op vrijdag, om 17u25, en staat open voor de tien snelste formaties tijdens de klassieke tijdtraining. Elke auto legt drie rondjes af en het lossen van de deelnemers zal zodanig georganiseerd worden dat niemand kan profiteren van wieltjes-zuigen.
 
OPWARMRONDE: deze wordt verreden op het oude circuit van Spa-Francorchamps (meer dan 14 km) en begint om 15h15, met daarop om 15u30 de start van de 25 Hours.
 
TANKEN : het tanken is enkel toegelaten aan het Total-benzinestation, gelegen in de paddock. Het uitvoeren ervan zal gebeuren door verantwoordelijken van Kronos Events of door de piloot, indien gewenst. De zone voor het tanken begint aan de ingang van de « l’Eau rouge », onderaan de pitlane en om het verkeer in de bewuste zone vlot te laten verlopen, is er een verkeerslicht voorzien. Bij het binnenrijden van de zone ontvangt men van de commissarissen een controlekaart, waarop het juiste uur (uur, minuten, seconden) staat vermeld van aankomst. Het verlaten van deze zone is slechts toegelaten vijf minuten na het inklokken. Meerdere uurwerken zullen uitgestald staan, zodat de piloten een juiste controle krijgen over de tijd waaraan zij dienen te voldoen in de zone van het tanken.
 
EVENWICHT:  om een evenwicht te bewaren tussen de drie versies van de Be Cox, is er een beperking bij het tanken : maximaal 40 liter voor de benzineversies, en maximaal 36 liter versies die met Diesel rijden.
INKOM : de algemene toegang is gratis,  maar voor de paddock dien je 10 € te betalen, per persoon. Kinderen tot 14 jaar krijgen gratis toegang.

Kronos Events press



  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons