van der Horst

25H Spa: Thierry Neuville en Bertrand Baguette aan de start

BE Trophy 2013
BE Trophy 2013
De Be Twin spelen een belangrijke rol in het grote feest van de 25 Uur Be Trophy. Ze rijden niet alleen mee in de wedstrijd, maar geven talrijke passagiers ook de gelegenheid een onvergetelijke ervaring te beleven, door live in het woelige peloton te worden ondergedompeld. De favorieten van de categorie - De Liedekerke-Jadot-Heger-Robert (TML Racing), Willems-Gérard-Di Mattia-Ouassini (Leader Racing Events2) en andere Plunus-Jardon (Trendy Foods) – zorgen er zelfs voor dat de Be Twin ook dikwijls naar een mooie plaats in het algemeen klassement rijden.
In het imposante peloton dat voor de 25 Uur wordt verwacht is er echter een tweezitter die niet ongemerkt zal meerijden. De Kronos Test Car #306 – een Evo3 – zal immers worden bestuurd door twee Belgische rijders die hoge ogen gooien in de internationale racerij: Thierry Neuville en Bertrand Baguette.

Kampioenen aan het stuur

Tussen Thierry en Kronos Racing bestaat er een sterke link. ’s Lands jonge rallyhoop reed in 2010 en 2011 immers met een Peugeot 207 Super 2000 die werd ingezet door het team uit Naninne. Die twee Europese campagnes werden onder andere gekleurd met overwinningen in de Tour de Corse en de Sanremorally. Het bleken beslissende seizoenen in de carrière van de jongeman die op dit ogenblik op de derde plaats in de WK-tussenstand prijkt, achter de VW-fabrieksrijders Sébastien Ogier en Jari-Matti Latvala. Thierry is nooit vergeten welke rol Kronos heeft gespeeld in zijn loopbaan en tijdens de 25 Uur bewijst hij ze met plezier een wederdienst.
 
Circuitrijder pur sang (hoewel hij ooit eens een rally uitprobeerde), kampioen in de Formula Renault 3.5 en held van de 500 mijl van Indianapolis 2011, Bertrand Baguette is ondertussen één van de nieuwe referenties in de enduranceracerij. Zijn meest recente prestatie kwam er onlangs tijdens de 24 Uur van Le Mans, waar hij de ontzettend competitieve LMP2-klasse wist te winnen. Tijdens de komende 24 Uur van Spa komt hij trouwens aan de start met een zo goed als officiële Aston Martin.
 
Tijdens één van hun zeldzame vrije weekends zullen Thierry en Bertrand elkaar aan het stuur van de Be Twin Evo3 #306 aflossen. Als passagiers nemen ze zowel partners van Kronos Events mee, als rijders en managers die van binnenuit en aan de zijde van uitzonderlijke kampioenen de vooruitgang van de nieuwe Evo3 aan de tand willen voelen.
 
Ze zullen niet alleen zijn om deze missie te vervullen. Ook Pierre-Yves Rosoux, Philippe Mussati – de Directeur van de Klantenservice bij Michelin die “live” de degelijkheid van de Michelin-banden komt “testen” - en Victor Famin kruipen  meer dan eens achter het stuur.

Het grote hart van de Be Trophy

De rijders van de Be Cox #254 verdienen alle aanmoedigingen die ze kunnen krijgen, want ze rijden de 25 Uur in het voordeel van de vzw ‘Ronald McDonald Children’s fund’.
 
Twaalf jaar geleden richtten de 21 uitbaters van een McDonald’s in België deze vzw op, om zo de kinderen die lijden aan een gespleten lip en gehemelte te helpen en het publiek te sensibiliseren voor dit in ons land vaak voorkomende aandoening. Een diepgaande studie wees immers aan dat gezinnen die een kind met deze aandoening krijgen al snel met financiële problemen te maken krijgen, want de nodige zorgen worden amper door de ziekenfondsen terugbetaald.
 
Sinds de oprichting van de vzw werden meer dan 1200 kinderen geholpen, voor een budget van meer dan 1.500.000 euro, dankzij individuele acties, maar ook dankzij evenementen die ieder jaar in de McDonald’s worden georganiseerd onder het vaandel ‘Geef om een glimlach – Give a smile’.
 
De promotoren van de operatie hadden het idee om 1 euro te schenken voor iedere kilometer die tijdens de 25 Uur door de Be Cox #254 wordt afgelegd. Het team bestaat uit Bouillon (voorzitter van de vzw), Angélique Detavernier, de vriendin van Frédéric Vervisch (die de speerpunt is op de andere wagen van het team, de #260), Jurgen Knockaert, Stéphane Devos en Christophe Ryheul. In de pitbox wordt een groot spaarvarken geplaatst voor de toeschouwers die deze actie extra willen steunen.
 
Noteren we nog dat de Be Cox #63 LVR in handen van onder andere Benjamin Bailly, Lionel Vandercam, David Nevers, John Culliford en Michel De Deyne de kleuren van Cap 48, Make a Wish en Wings for Life voert.

Charme en humor…

Er moest een naam worden gevonden en het werd ‘Choupette’, naar de held in de Franstalige versie van ‘De Dolle Kever’. Ook deze wagen draagt het nummer 53 en zal worden bestuurd door een dubbelgemengd team: mannen en vrouwen, uit Frankrijk en België. Het zijn de snelle (en knappe, wat mooi meegenomen is!) Margot Laffite en Inès Taittinger die het stuur zullen nemen en die in hun taak worden geholpen door drie ervaren Belgische rijders: Fabrice Brouwers (Bel RTL, Motors TV) en Xavier Daffe (hoofdredacteur van de Moniteur de l’Automobile) en all-rounder Pierre-Yves Rosoux. Humorist Arnaud Tsamère (Op France 2 de ster in ‘On n’demande qu’à en rire’) vervolledigt dit team en zet na een overtuigend debuut in Dijon zijn leerschool verder.

Kort

Brugmans bij Allure: in tegenstelling tot het oorspronkelijke plan zal er toch een vierde rijder bij het trio Frédéric Bouvy, Cedric Bollen en Nicolas Jussy op de Be Cox Evo3 #6 van Team Allure rijden; het gaat om René Brugmans.
 
Dupon-Puype, de comeback: Stefan Dupon en Johan Puype zijn de Be Cox al sinds het eerste uur trouw en voor deze 25 Uur maken ze hun comeback. Ze lossen elkaar af aan het stuur van de Evo1 #24, in het gezelschap van Kris Cools en Excelsior-rijder Quentin Devreker.

Kronos Events press  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons